Tuleval suvel jõuab Tartus taas lavale rokkooper «Johnny»

Kultuuritoimetus
Copy
Noorsooteatri «Johnny» etendustel tegi kaasa ansambel Ruja, millest pildile on jäänud täies pikkuses kitarrist Jaanus Nõgisto ja Johnny osatäitjana Urmas Alender. Paremal laulavad trupis osalenud näitlejad Merle Talvik ja Jüri Aarma.
Noorsooteatri «Johnny» etendustel tegi kaasa ansambel Ruja, millest pildile on jäänud täies pikkuses kitarrist Jaanus Nõgisto ja Johnny osatäitjana Urmas Alender. Paremal laulavad trupis osalenud näitlejad Merle Talvik ja Jüri Aarma. Foto: Viktor Mendunen / Eesti teatri- ja muusikamuuseum

2021. aasta augustis etendub Tartu laululaval vaid kuuel korral Olav Ehala, Margus Kappeli, Jaanus Nõgisto ja Peeter Volkonski muusikal põhinev rokkooper «Johnny». Lavastaja on Ain Mäeots, kunstnik Kristjan Suits, muusikajuht Olav Ehala, koreograaf Marika Aidla. Osades teevad kaasa: Franz Malmsten, Liis Lass, Jan Uuspõld, Liisa Pulk, Marta Laan, Ott Raidmets, Kaarel Pogga jt. Kaasa teeb kontsertansambel Olav Ehala juhatusel (Margus Kappel, Priit Kuulberg, Jaanus Nõgisto, Toomas Rull, Mikk Tammepõld ja Ain Varts).

«Johnny» jutustab ajatu loo nooruse igipõlisest püüust leida oma tee ja oma tõde. Sageli aga teavad pereliikmed, sõbrad, sugulased ja vahel võhivõõradki paremini, mis on õige ja mida noor inimene oma eluga tegema peaks. Siit saavadki alguse konfliktid nii erinevate põlvkondade kui ka erinevate maailmapiltide vahel.

Libreto autor Mihkel Truman: «Kui me käesoleva aasta algul «Johnny» eeltöödega alustasime, oli üllatav, kuivõrd oluline on Johnny lugu veel nelikümmend aastat hiljem selle autoritele – Olav Ehalal on sageli maininud tarvidust see uuesti lavale tuua, Jaanus Nõgisto rõhutas loo sõnumi aktuaalsust kaasajal jne. Ja nii kooruski vähehaaval välja kogu «Johnny» tuum – kõiges oma ilus ja valus – ning meile sai üha selgemaks, kuivõrd oluline on see lugu taas publiku ette tuua. Et Olav Ehala, Margus Kappeli, Jaanus Nõgisto ja Peeter Volkonski erakordse muusika mõjul veel kord mõelda, kes me oleme, kes me olla tahame ning kuhu läheme.»

Esietendus toimub Tartu laululaval 5. augustil kell 21.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles