Kellerteatris peab loengu semiootik ja kirjanik Valdur Mikita

Kultuuritoimetus
Copy
Valdur Mikita
Valdur Mikita Foto: Margus Ansu

4. novembril kell 19 ootab Kellerteater Tallinna vanalinnas kõiki Kalevipoja temaatika huvilisi Valdur Mikita loengut kuulama. Ja neil, kes ei tihka teatrisse tulla, on suurepärane võimalus loengust osa saada virtuaalsel teel otseülekandena.

Kes on see salapärane Kalevipoeg – kas soome-ugri kriminaal, kelle tagaotsimiskuulutus asub šokolaaditahvlil? Või siiski midagi enamat? Mikita harutab ja mõtestab lahti meie eepose kangelast, tema tõlgendusi ja varjundeid, et jõuda tuumani või siis, et sattuda veel suuremasse mõistatuste rägastikku.

3. novembril peab Kellerteatris loengu juba staažikas loengupidaja ja ajaloolane Jaak Juske. Sel korral on hingedekuu alguse puhul teemaks «Hingedeaeg vanas Tallinnas». Ka Juske loengut saab tulla kuulama nii teatrisse kohapeal kui ka otseülekandena nautida.

Alates sügisest on Kellerteater asunud koos Still Frame’iga hoogsalt edasi arendama kevadise sulgemise ajal avastatud virtuaalteatri kanalit kellerteater.television.ee. Nüüdseks juba hübriidvormina, kus publik on nii saalis kui ka kodus ekraanide ees. Otseülekanded Kellerteatri loengutest ja lavastusest on menukad ning teatri missiooniks on, et kõik, kes kardavad nakatuda, ei peaks teatrist loobuma, vaid saavad teatrit vaadata nüüd kodus ekraani ees.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles