Urve Tauts esitles Estonia restoranis oma uut CD-plaati

Kultuuritoimetus
Copy
Urve Tauts
Urve Tauts Foto: Estonia teater

Legendaarne metsosopran Urve Tauts esitles täna Estonia restoranis oma CD-plaati «Merepildid suveöös», mis on pühendatud Peeter Lilje 70. sünniaastapäevale.

Lummavalt kauni häälega Urve Tautsi repertuaar on olnud läbi aegade väga rikkalik ning eripalgeline – sinna kuulub üle 70 ooperi- ja operetirolli – ning see kajastub ka välja antud plaadil. Ooperi ja opereti kõrval oli Tauts aastakümneid ka vokaalsümfooniliste suurvormide hinnatud esitajaks. Tema töödes kerkib esile näitlejameisterlikkus, karakterite psühholoogiline sügavus ja eluline usutavus, musikaalsus ja stiilitunne.

Urve Tautsi ja Peeter Lilje koostöö sündis Estonia teatris, kus Lilje juba tudengina 1973. aastal tööd alustas. Esimesed tema juhatatud ooperid olid Leo Normeti «Pirnipuu» ja Giuseppe Verdi «La Traviata», milles laulis ka Urve Tauts. Kahekümne ühise tööaasta hulka mahtus kümmekond lavastust ja tohutu hulk etendusi.

Urve Tautsi plaat «Merepildid suveöös».
Urve Tautsi plaat «Merepildid suveöös». Foto: Estonia teater

Pühapäeval, 8. novembril tähistab Rahvusooper Estonia metsosopran Urve Tautsi 85. ning koloratuursopran Anu Kaalu 80. sünnipäeva «La Traviata» etendusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles