Vene draamateater palub publikul maski kanda

Loora-Elisabet Lomp
Copy
Margus Allikmaa.
Margus Allikmaa. Foto: Raul Mee/Postimees Grupp/scanpix Baltics

Etendusasutuste liidu juht, Vene Teatri direktor Margus Allikmaa palub teatripublikul kanda näomaski, et teatrid saaksid ikkagi jätkata ka sügis-talvisel hooajal. 

«Covid-19 levik teeb meile kõigile muret ja sunnib seniseid harjumusi muutma. See, et teatrites on kasutusel desovahendid, publikul palutakse hoida distantsi, kasutada HOIA äppi, on saanud osaks teatri igapäevaelus. Et teatrid saaks jätkuvalt ka halveneva viirusseisu taustal õhtuti publikule avatud olla, palume publikul kanda teatris maski,» teatas Allikmaa pöördumises. 

Tema sõnul on kaitsemaskide kandmine praegu teadaolevalt parim ennetav meede, mida iga külastaja saab teha, et teatrid saaks jätkuvalt lahti olla. «Loomulikult need, kel terviseseisund ei võimalda maski kandmist, on endiselt teatrisse teretulnud maskita,» lisas ta juurde. 

Allikmaa toonitas, et iga külastaja pingutusest – maski kandmisest - sõltub praegu, kas teatrid saavad jätkuvalt avatuks jääda.

«Tänaseks pole teada ühtegi teatrist alguse saanud nakkusjuhtu. Teatrid teevad jätkuvalt kõik endast oleneva, et tagada publiku turvalisus ning etendustegevuse jätkumine ka sügis-talvisel hooajal,» loodab etendusasutuste liidu juht

«Loodame südamest, et publik maskikandmise ja teatris distantsi hoidmise omaks võtab. Täname oma publikut ette mõistva, hooliva ja abivalmi suhtumise eest,» kirjutas ta pöördumises. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles