Eesti Laul 2021 konkursile esitati 156 laulu (4)

BNS
Copy
Eelmise aasta võitja Uku Suviste.
Eelmise aasta võitja Uku Suviste. Foto: Konstantin Sednev / Postimees

Eesti Laul 2021 konkursile lugude esitamine lõppes reede keskpäeval ning võistlusele laekus 156 laulu, mida asub hindama muusikaekspertidest žürii.

«Seekordne Eesti Laulu konkurss on põnevalt kirju,» ütles Eesti Laulu peaprodutsent Tomi Rahula.

Rahula sõnul on esindatud nii pop- kui ka rock-muusika ning lugude esitajad pärit erinevatest maailmajagudest. «Osalejate seas on artiste, keda Eesti Laulul saatnud varem suur edu, aga on ka neid, kes laiemale publikule veel täiesti tundmatud,» lisas ta.

Kokku esitati konkursile 156 lugu, neist 63 on eestikeelsed ja 93 võõrkeelsed. Rahula märkis, et kuigi võõrkeelsete lugude seas on enim ingliskeelseid, kuuleb lauludes näiteks ka vene, hispaania ja prantsuse keelt. «Valik on igas mõttes lai ja žüriile kindlasti üllatusi pakkuv.»

Eesti Laulu poolfinalistid otsustab muusikaekspertidest koosnev žürii, kes hindavad laule nende esitajaid ja autoreid teadmata. Poolfinaalidesse pääseb 24 lugu, neist üks koht on reserveeritud «Eesti Laul 2020» võitjatele.

Eesti Laulu poolfinalistid avalikustatakse 11. ja 12. novembril "Ringvaate" saates. Esmakordselt kuuleb lugusid detsembri alguses Eesti Laulu erisaates «Eesti Laul 2021. Start».

Eesti Laul 2021 poolfinaalid toimuvad 18. ja 20. veebruaril, konkursi võitja selgub finaalis 6. märtsil.

Kommentaarid (4)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles