Hortus Musicuse sügistuuril teeb kaasa metsosopran Maya Amiri

Kultuuritoimetus
Copy

Täna Jõhvist algaval vanamuusikaansambli Hortus Musicuse barokihittide sügistuuril «Armuvalitsus» astub andekate kodumaiste solistide kõrval lavale ka Iisraelist pärit rahvusvahelise mainega metsosopran Maya Amir. Kontserdid toimuvad 11. novembril Jõhvi kontserdimajas, 13. novembril Vanemuise kontserdimajas, 14. novembril Tallinna Filharmoonia Mustpeade majas ja 15. novembril Pärnu kontserdimajas.

Ansambli seekordsel sügistuuril kõlavad barokkmuusika sünnimaa Itaalia heliloojate vokaalteosed 17. ja 18. sajandist. Repertuaar on mitmekesine, Monteverdist Vivaldini. Ooperipioneer Claudio Monteverdi kasutas uut kontserdistiili nii oma ooperites kui ka vaimulikes suurteostes. Antonio Vivaldi ajaks domineeris itaalia ooper tervet Euroopat, Varssavist Londonini ja Lissabonist Peterburini. Vivaldi ooperiaariad on sama temperamentsed ja sensuaalsed nagu ta instrumentaalkontserdidki. Lisaks kõlavad kontserdil Landi, Rossi, Cesti ja Cavalli teosed – kokku saab esinduslik valik jumaldatud lauljate poolt kuulsaks lauldud barokipärleid.

Hortus Musicuse kunstilise juhi Andres Mustoneniga varemgi töötanud Maya Amir on noor metsosopran, kes õppinud Tel Avivi ja Leipzigi ülikoolides ning täiendab end Baseli muusikaakadeemias. Ta on edukalt osalenud mitmel konkursil, sealhulgas võitnud hõbepreemia Manhattani rahvusvahelisel muusikakonkursil New Yorgis (2018).

Eesti solistidest astuvad lavale suurepärased sopranid Maria Valdmaa ja Jaanika Kuusik ning metsosopran Iris Oja, meeshäältest kõlavad Anto Õnnis (tenor), Tõnis Kaumann (bariton) ja Riho Ridbeck (bass).

Eesti Kontsert palub järgida lihtsaid hügieenireegleid, mis võimaldab meil kontserttegevusega jätkata: kontserdile tulles kanda kindlasti maski, desinfitseerida käsi, hoida publikualal distantsi, laadida oma telefoni HOIA-rakendus ja hoida telefon kontserdi ajal hääletul režiimil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles