Bruno O’Ya stipendiumi sai Reimo Sagor

Kultuuritoimetus
Copy
PÕFFi avaõhtu juht Tambet Tuisk õnnitleb Reimo Sagorit
PÕFFi avaõhtu juht Tambet Tuisk õnnitleb Reimo Sagorit Foto: Liis Reiman / PÖFF

Filminäitleja Bruno O’Ya nimelise stipendiumi pälvis tänavu Reimo Sagor. Noorele filminäitlejale mõeldud 1000 euro suuruse stipendiumi sai laureaat kätte Pimedate Ööde filmifestivali avatseremoonial.

33-aastane Sagor on mänginud peaosi filmides «Skandinaavia vaikus» ja «Võta või jäta». Üksikisa Eriku rolli eest viimases filmis võitis ta 2019. aastal Eesti Kultuurkapitali audiovisuaalse kunsti sihtkapitali ja Eesti filmi- ja teleauhindade žürii parima meesnäitleja auhinna. Sama preemia sai ta ka Cottbusi filmifestivalil. Tema filmograafiasse kuuluvad ka kõrvalrollid filmides «Nullpunkt», «Must alpinist» ja «Päevad, mis ajasid segadusse».

Juba varem valiti Sagor nende kaheksa silmapaistva Läänemere maade noore näitleja sekka, kes osalevad tänavu PÖFFi filmitööstusürituse Industry@Tallinn & Baltic Event programmis «Black Nights Stars». Programmi eesmärk on anda noortele näitlejatele vajalikke teadmisi ja kontakte, et nad saaksid alustada rahvusvahelist karjääri.

Sagor lõpetas Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia lavakunstikooli 2014. aastal. Samast aastast töötab ta Vanemuise teatri näitlejana.

Stipendiumit välja andva Bruno O’Ya fondi liikme Anu Lambi sõnul on Reimo Sagor silmapaistev näitleja, kes on oma rollidega tõestanud meistriklassi. «Loodan, et see auhind annab Reimole tuule tiibadesse ja motiveerib teda edasi töötama,» ütles ta.

Bruno O’Ya fond tegutseb PÖFFi juures juba seitsmendat aastat. Mullu pälvis stipendiumi Rea Lest.

2002. aastal surnud Bruno O’Ya ehk Oja on mänginud ligemale sajas filmis, millest kõige tuntum on NSVLi riikliku preemia pälvinud «Keegi ei tahtnud surra». 1960ndate lõpust alates elas ja töötas ta peamiselt Poolas.

Pimedate Ööde filmifestival kestab kuni 29. novembrini. Festivali fookuses on tänavu Saksamaa filmikunst.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles