Rahvusvahelised poeesiapäevad Narva Vaba Laval toimuvad sel aastal osaliselt virtuaalselt

Kultuuritoimetus
Copy
Jarek Kasar ehk Chalice
Jarek Kasar ehk Chalice Foto: TMW pressimaterjal

13. novembril algavad Vaba Lava Narva teatrikeskuses taas rahvusvahelised Poeesiapäevad. Seekordne üritus kannab pealkirja «Balti luulefestival» ja koostöös Eesti Kirjanike Liiduga tuuakse lisaks Balti luuletajate paremikule publiku ette ka suurejooneline luulekontsert, kus esinevad Chalice ja Catapulta.

Ürituse produtsent Kaia Unas ütles, et: «On olnud väga suur väljakutse korraldada rahvusvahelist sündmust sedavõrd keerulisel ajal. Aga otsustasime ühiselt, et takistustest hoolimata on just praegusel ajal vaja leida see ühisosa, mis meid kõiki seob ja luule on selleks just hea võimalus.» Lisaks täpsustab Unas, et praeguse aja eripärad jõuavad paraku ka poeesiapäevadeni. Nimelt osalevad Läti ja Leedu luuletajad sündmusel virtuaalkanalite vahendusel.

 Nii saabki 14. novembri päeval on kuulata Leedust poeete Benediktas Januševičiust ja Giedrė Kazlauskaitėt ning Lätist Toms Treibergsi ja Sergej Timofejevit. Igor Kotjuh,  Luulur, Dan Rotar ning Polina Tšerkassova Eestist osalevad festivalil õnneks traditsioonilisel moel, nii ei kao vahetu suhtlus kuulajate ja esinejate vahel lõplikult ära.

14. novembril on Vaba Lava Narva teatrikohvikus No2  avatud ka raamatuvahetus, kus on võimalik vahetada kõik oma kasutult seisvad raamatud uute vastu. Pärast Baltimaade luuletajate esitlusi on Vaba Lavale kohaselt avatud ka vaba mikrofon kõigile luulesõpradele. Üritust juhib ja luulet loeb Vene Teatri näitleja Eduard Tee.

Festivali alustavad avakontsertiga 13. novembri õhtul aga kaks artisti, kes oskuslikult miksivad kokku luule ja muusika – need on Chalice ja Catapulta. Mõlema puhul on huvitavaks faktiks ka see, et nii Catapulta juhtfiguur Pavel Botsarov kui Chalice osalesid kaks aastat tagasi Vaba Lava Narva teatrikeskuse  avalavastuses «TRANSIIT. Peatage muusika».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles