Mart Kadastiku näidend jõuab lavale

Kultuuritoimetus
Copy
Mart Kadastik.
Mart Kadastik. Foto: Eero Vabamaegi

21. novembril esietendub Sadamateatris tragi komöödia elumuutvatest valikutest. «Heade inimeste» autor on Mart Kadastik, lavastaja ja muusikaline kujundaja Ain Mäeots.

«Head inimesed» käsitleb inimese muutumist murrangulistel aegadel. Sõnad varieeruvad, seisukohad teisenevad, isegi armastus vahetab vajadusel värvi, aga küsimus, mille nimel me tegelikult elame, jääb. Kui me ei ole tegelikult need, kelleks end räägime, kes me siis oleme? Valikute ette, millest sõltub inimese elukäik, võib sattuda igal ajal ja igaüks. Lavastus viib vaataja aastasse 1983 ja hetke, kui Rahvaluule Peavalitsuse peadirektori kohusetäitja Teet Holter kuuleb selgeltnägijalt, et seitsme aasta pärast variseb Nõukogude Liit kokku. Teet usub tulevikku ja loobub oleviku hüvedest. Risk õigustab ennast: vabas Eestis tõuseb ta võimuredeli tippu.

Lavastuse kunstnik ja valguskunstnik on Kristjan Suits ning osades Karol Kuntsel, Marika Barabanštšikova, Maarja Johanna Mägi, Andres Mähar, Jüri Lumiste, Külliki Saldre, Lena Barbara Luhse, Ragne Pekarev, Margus Jaanovits, Robert Annus ja Kaarel Pogga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles