Ilmub Urmas Alenderi biograafia

Kultuuritoimetus
Copy
Urmas Alender
Urmas Alender Foto: Postimees

Täna ilmub Urmas Alenderi raamat «A L E N D E R». Monumentaalne teos toob 536-leheküljelise kunstiteosena lugejani Eesti rokkmuusika varalahkunud suurkuju elu ja loomingu unikaalsed materjalid. Raamat keskendub kronoloogiana Urmas Alenderi kogu loomeajale aastatel 1968–1994 ehk viieteistkümnendast eluaastast kuni lahkumiseni neljakümneselt. Raamatu esitlused toimuvad teisipäeval, 24. novembril kell 18 Tallinnas Viru keskuse Rahva Raamatus ning reedel, 27. novembril kell 18 Tartus Tasku keskuse Rahva Raamatus.

Raamatu «ALENDER» koostaja on laulja tütar Yoko Alender, kes kinnitab, et raamatu autoriks võib eksimata pidada hoopiski staari ennast: «Urmas Alender (UA, nagu ta ise sageli kirjutades ennast tituleeris) arhiveeris pidevalt enda loomingut, koostas laulude ja luuletuste kogumikke, loetelusid jms. Arhiivi põhjal on UA loomingut avaldatud ja avaldatakse edasi ka pärast tema surma.» Yoko lisab, et on tänulik, et isa nii pedantselt hoolitses selle eest, et ta läbi loomingu ja arhiivi elaks edasi meie kõigi jaoks.

Unikaalseid ja muusikaajalooliselt väga erilisi materjale sisaldavas raamatus «ALENDER» on ligi viiskümmend meenutust kaasaegsetelt ja hilisematelt tema loomingu austajatelt, rohkesti seni ilmumata fotomaterjali arhiividest ja erakogudest, UA laulutekste, luuletusi, joonistusi, isiklike kalendermärkmike väljavõtteid ja ammendav UA laulude, luuletuste ja ilmunud loomingu loetelu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles