Draakoni galeriis saab näha näitust jänesest

Kultuuritoimetus
Copy
24. novembrist 2020 on Draakoni galeriis avatud Katrin Piile isiknäitus «Jänes, kes kukkus õhupalle täis basseini».
24. novembrist 2020 on Draakoni galeriis avatud Katrin Piile isiknäitus «Jänes, kes kukkus õhupalle täis basseini». Foto: Draakoni galerii

Teisipäevast, 24. novembrist 2020 on Draakoni galeriis avatud Katrin Piile isiknäitus «Jänes, kes kukkus õhupalle täis basseini». Näitus jääb avatuks 12. detsembrini 2020.

Nagu Piile varasemgi looming, saab ka sel näitusel näha realistlikest objektidest vormilise abstraktsuse otsingut. Õlimaalid ja (pastaka)joonistused kordavad ning muundavad kaht objekti, kuni kaob nende vormiline endaksolemine, suubudes lõpuks tühjusse või vormitusse.

Piile tehniliselt kõrgetasemelised hüperrealistlikud tööd sisaldavad skulptuurile omaseid vormimänge ning fotole ja videole omaseid dokumenteerimise/ seriaalsuse käsitlusi. Hüperrealistliku maali- ja joonistustehnika töömaht mõjub idee edasiandmiseks absurdselt, kuid kunstist teebki väidetavalt vahel kunsti mõistuspäraselt õigustamatud valikud.

Katrin Piile on vabakutseline maalikunstnik ja joonistaja, kes elab ja töötab Tallinnas. 2010. aastal lõpetas Piile Eesti Kunstiakadeemia maali erialal. Näitusetel on esinenud aastast 2006 ja 2019. aastast kuulub Eesti Maalikunstnike Liitu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles