Peeter Rebane avaldas oma esimese sooloalbumi

Kultuuritoimetus
Copy
Peeter Rebane
Peeter Rebane Foto: Albert Kerstna

Publiku ette on jõudnud kitarristi ja helilooja Peeter Rebase esimene sooloalbum «ISE», mille esitluskontserdid toimuvad novembri lõpus ja detsembri alguses Tallinnas, Tartus, Pärnus, Haapsalus ja Moostes.

Ansambli Dagö kitarrist, helilooja ning arranžeerija Peeter Rebane esitleb oma esimest sooloalbumit «ISE». Enam kui kahekümneaastase muusikukarjääri jooksul on Rebane loonud muusikat ja seadeid ansamblis Dagö, kirjutanud muusikat paljudele lavastustele, telesaadetele ja filmidele ning töötanud välja muusikalisi multimeedialahendusi teatritele, aga ka näiteks Eesti Rahva Muuseumile.

Sooloalbumi «ISE» näol on tegemist kitarril ja luuperil esitatud originaalmuusikaga, kus lisaks loodusele on inspiratsiooni andnud ka kujuteldavad ajaloosündmused ning inimestevahelised mikro-, makro- ja semikosmosed.

«Kõik algas sellest, kui kord loodusesse uitama minnes vedasin ümbritseva jäädvustamiseks fotoka asemel kaasa kitarri ja luuperi. Oli tüüpiline ebamugav Eesti talv, kuid just neis oludes hakkas klaaruma see kaua otsitud «oma» kõla,» avab Rebane sooloalbumi sünniloo tagamaid.

Rebane selgitab: «Ideed, mis metsas käies tekkisid, sündisid just nendest hetkedest ja ümbrusest ning loodus jääb selle muusika osaks, kus iganes seda esitada, olgu või kontserdisaalis.»

Sooloalbumi «ISE» esitluskontserdid:

K 25.11 kell 18 Mooste Veskiteater

N 26.11 kell 19 Eesti Rahva Muuseum

R 27.11 kell 20 Philly Joe’s (ülekanne ka kanalil phillyjoes.tv)

N 3.12 kell 19 Villa Ammende

R 4.12 kell 19 Haapsalu Kultuurikeskus

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles