Saalide piirangud hakkavad kehtima laupäevast

Heili Sibrits
, kultuuritoimetuse juhataja
Copy
Vaade Estonia kontserdisaali.
Vaade Estonia kontserdisaali. Foto: ERSO

Esmaspäevasel nõupidamisel otsustas valitsus, et koroonaviiruse levimise peatamiseks välja kuulutatud lisapiirangud kultuurisündmustele hakkavad kehtima eelolevast laupäevast.

28. novembrist on Tallinna, Harju- ning Ida-Virumaa saalides lubatud 50-protsendiline täituvus, publik tuleb seada saali hajutatult. 

Eesti Etendusasutuste Liit, mis ühendab suurt osa Eestis tegutsevaid teatreid, otsustas, et sellest laupäevast kehtima hakkavad 50-protsendilise täituvuse nõuet võiksid teatrid rakendama hakata põhimõttel, kes ees, see mees. «Kes on pileti varem ostnud, neil on suurem õigus saali pääseda,» selgitab Eesti Etendusasutuste Liidu juhatuse esimees Margus Allikmaa, lisades, et praegu ootavad teatrielamust ka kevadel ära jäänud etenduste piletiomanikud. «Kindlasti pääsevad nemad saali esmajärjekorras.»

Esmaspäeval olukorda arutanud teatrijuhid leidsid, et suure segaduse vältimiseks võetakse kõigepealt ühendust grupitellimuse teinud inimestega. «See on kõige lihtsam, sest nende andmed on olemas. Pakume piletite ümbervahetamist, kinkekaarte, uut kuupäeva või siis ka piletite tagasi ostmist,» selgitab Allikmaa. «Lihtsustades öeldes, et kui aga teater pole teiega ühendust võtnud, pakkunud uusi kuupäevi või pileti tagasi müümise võimalust, siis tuleb mask ette panna ja tulla rahulikult teatrisse.»

Maksimaalne publiku arv statsionaarsete istekohtadega saalides on 400, ilma statsionaarsete kohtadeta saalides 250. Välitingimustes toimuvate ürituste publiku piirarv on 500 inimest. Kõikjal kehtib nõue publikut saalivälisel alal hajutada, nii et liigutaks 2+2 põhimõttel.

Avalikes siseruumides on teisipäevast, 24. novembrist kohustuslik kanda maske või katta nina ja suu. See kehtib nii konverentsidel, kontsertidel, teatris kui ka kinoseanssidel. Maski ei pea kandma alla 12-aastased lapsed või inimesed, kellel on meditsiiniline põhjendus (näiteks astmaatikud või vaegkuuljad).

Kõikvõimaliku huvitegevuse kohta kehtib grupi suuruse piirang 10 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles