Kinodesse jõuab nostalgiline komöödia «Hüvasti, NSVL»

Kultuuritoimetus
Copy
«Hüvasti, NSVL!». Lauri Randla debüütfilm on nostalgiline tagasivaade lapsepõlevele impeeriumi loojanguaegadel.
«Hüvasti, NSVL!». Lauri Randla debüütfilm on nostalgiline tagasivaade lapsepõlevele impeeriumi loojanguaegadel. Foto: Filmikaader

Alates 27. novembrist jõuab kinodesse üle Eesti Lauri Randla nostalgiline komöödia «Hüvasti, NSVL».

Filmi peategelaseks on ingerisoome poiss Johannes, kes  sünnib tudengist üksikemale ja jääb vanavanemate kasvatada, samal ajal kui ema ajab hipiasju ja protesteerib Afganistani sõja vastu. Kanged karakterid tülitsevad omavahel, kuni ema kombineerib end KGB kaudu Soome tööle ja Johannesel tuleb hakata üksinda elu tōsiasju avastama. Ta armub kōrvuni kooliõde Verasse, kakleb, riskib, saab karistada… ja taustal laguneb kurjuse impeerium, mida peeti igaveseks. Aga Leninid langevad, peale tungivad värvilised barbid ja reklaamid, taanduvad krokodill geenad ja tossavad moskvitšid… ja uksed läände lüüakse valla!

«Hüvasti, NSVL» on film Tarkkinenide pere värvikast elust Eestis nõukaaja viimastel aastatel.

1981. aastal Tartus sündinud ingerisoomlane Lauri Randla on teinud varem seitse lühifilmi, millest viimane «Mausoleum» (2016) on rahvusvahelistel festivalidel võitnud üle 10 auhinna, muude hulgas ka Toronto Shorts’il parima võõrkeelse lühifilmi auhinna. Randla on lõpetanud 2015. aastal Aalto filmikooli filmirežissöörina. «Hüvasti, NSVL» on tema esimene täispikk mängufilm.

Film on PÖFFi debüütfilmide võistlusprogrammis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles