Vanemuises esietendub muusikal «Nunnad hoos»

Kultuuritoimetus
Copy
Vanemuise muusikal «Nunnad hoos».
Vanemuise muusikal «Nunnad hoos». Foto: Maris Savik

Laupäeval, 28. novembril kell 19 esietendub Vanemuise suures majas muusikal «Nunnad hoos», mis on valminud 1992. aasta samanimelise («Sister Act») hittfilmi põhjal. Selle kelmikad rütmid on loonud kaheksakordne Oscari-võitja helilooja Alan Menken.

Lavastaja Samuel Harjanne (Soome) on muusikalisõpradele juba tuttav Vanemuise «Hüljatute» lavastajana. «Muusikali «Nunnad hoos» lavastamine on minu jaoks ühe unistuse täitumine ning mulle teeb rõõmu, et ma saan seda teha Eestis ja Vanemuises. Hindan ja armastan väga samanimelist mängufilmi Whoopi Goldbergiga peaosas ja olen üsna kindel, et meie versioon tuleb vähemalt sama lustakas ja energiast pakatav! Mul on väga hea meel, et minu lavastatud muusikal «Hüljatud» sai sooja vastuvõtu ja nüüd on mul au, vastutus ning suur tahtmine panna end proovile muusikalise komöödiaga – ootan väga esietendust!»

«Nunnad hoos» laulusõnade autor on Glenn Slater, libreto on kirjutanud Cheri & Bill Steinkellner, täiendav helilooming Douglas Carter Beane’ilt ning eesti keelde tõlkinud Aapo Ilves ja Mario Pulver. Muusikali kunstnik on Karmo Mende, muusikajuht ja dirigent Taavi Kull, dirigent Ele Sonn, koreograaf Gunilla Olsson (Rootsi) ning valguskujundaja Märt Sell (Rakvere teater).

Osades: Tanja Mihhailova-Saar, Merle Jalakas, Rasmus Kull, Kalle Sepp (ETA revüüteater Starlight Cabaret), Kärt Anton, Karin Tammaru (Teater Endla), Milvi Luik, Silver Laas, Norman Salumäe, Germán Gholami, Simo Breede, Egon Laanesoo, Alo Kurvits, Risto Orav, Oliver Timmusk, Ele Millistfer, Linda Kanter, Katrin Kapinus, Siiri Koodres, Eve Kivisaar, Kaja Ilmjärv, Luule Veziko, Helen Hansberg, Inge Õunapuu, Merle Aunpuu, Carine Jessica Kostla, Andra Aus ja Matthew Jordan. Lavastuses teevad kaasa ka Vanemuise sümfooniaorkester ja bänd.

Muusikali «Nunnad hoos» esitatakse koostöös Music Theatre Internationaliga (Europe), kellele esitatav materjal ka kuulub.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles