Veebikeskkonnas elektron.live etendub Liis Varese ja Taavet Janseni hübriidformaat

Kultuuritoimetus
Copy
Liis Vares ja Taavet Jansen toovad virtuaalsele lavale hübriidformaadi «Kõik loeb/The Reader».
Liis Vares ja Taavet Jansen toovad virtuaalsele lavale hübriidformaadi «Kõik loeb/The Reader». Foto: Plakat

29. novembril kell 19 toob elektron.live oma vaatajateni sel aastal juba kolmanda unikaalse etenduse sarjast «Commissioned Works». Kui eelmised CW õhtud pakkusid võimalusi eelkõige noortele ja alustavatele kunstnikele, siis, sel korral on esinejateks juba kogenumad tegijad – Liis Vares ja Taavet Jansen toovad virtuaalsele lavale hübriidformaadi «Kõik loeb/The Reader».

Online-teose «Kõik loeb/The Reader»  teemaks on suhted ja ülekanded kolme erineva tunnetusliku ruumi vahel: mõtteruumi, virtuaalruumi ja füüsilise ruumi vahel.

Etenduses katsetatakse uut lähenemist etenduskunstile, kasutades ära just voogedastusele iseloomulikke vahendeid. Loo jutustamine toimub esineja ekraanil nii, et võib isegi öelda, et see etendus on mõeldud kõigile neile, kes on pidanud kunagi oma ekraani  jagama. See lavastus näitab, kuidas ekraanijagamisest võib saada kunst. Lavaruum saab leheküljeks, mis pakib end kokku imetillukeseks infokilluks, sisenedes läbi valguskaabli sinu koju, et end seal lahti laotada.

Voogteatri esitamiseks elektron.live platvormil on lisaks uuenduslikkusele tähtsaks komponendiks kunstnike vajadustega arvestav ja läbi tehnoloogia tekkiv energiavahetuslik sünergia. «Just seepärast oleme spetsiaalselt erilahendusega etendused ellu kutsunud kui tellimustööd etenduskunstnikele, et põhjalikumalt katsetada ja kujundada uut meediasuunda – voogteatrit», ütles etenduskunsti sarja «Commissioned Works»  eestvedaja Hendrik Kaljujärv.

Lavastus Liis Vares

Muusikaline kujundus +aave+

Tehniline teostus: Liis Vares, Taavet Jansen, e⁻lektron

Kestus: 20–30 min

Rohkem infot: https://elektron.art/commissioned-works/

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles