Kanuti Gildi SAALis esietendub Karolin Poska soololavastus

Kultuuritoimetus
Copy
Karolin Poska soololavastus «Sinu nirvaanale».
Karolin Poska soololavastus «Sinu nirvaanale». Foto: Martin Buschmann

Karolin Poska soolo «Sinu nirvaanale» esietendub 5. detsembril Kanuti Gildi SAALis. Tegu on kohaspetsiifilise lavastusega, kus Poska kutsub publiku endaga rännakule läbi keldrisoppide ning mida mahub tänastele oludele vastavalt vaatama vaid piiratud publikuhulk. Etendused toimuvad 5.–13. detsembril ja 25.–29. jaanuaril.

Lavastus «Sinu nirvaanale» proovib läbi kehalise kogemuse jõuda lähemale tänapäeval elamise tundele. Lavastaja ei hakka moraali lugema ega anna hinnanguid, vaid kutsub tumedatel aegadel lahtiste silmadega unistama. Kasutades keha, objekte, häält, maagiat ja ruumi, proovib ta elamise ärevuses luua lohutust.

Ta paneb enda puusad valetama, ta paneb sibula nutma, ta teeb midagi, mis viib mitte millegini – miski pole tõene ja kõik on võimalik. Ta näeb igavesti, ootab nirvaanat, kaaperdab, kukub jalad koos ja ihkab, mida süda saab. Ta kutsub sind osa saama ilma osalemata.

Karolin Poska on Tallinnas tegutsev koreograaf, etenduskunstnik ja tantsija. Talle meeldib transformeerida reaalsust, mängida objektide ja publiku ootustega. Tema esimene soololavastus «Thank you, you are welcome, THANK YOU, you are welcome, thank you» etendus mitmel pool Eestis ja ka piiri taga. Hetkel uudistab ta visuaalkunsti piirimail, õppides kaasaegset kunsti Eesti Kunstiakadeemias.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles