Paide Teatri ja Musta Kasti koostöös tuli välja ooper «Carmen»

Copy
Paide Teatri ja Musta Kasti koostöös esietendunud ooper «Carmen». Fotol ees Carmeni osatäitja Laura Niils, taga reas vasakult: Karl Edgar Tammi, Johannes Richard Sepping, Karl Robert Saaremäe ja Kirill Havanski.
Paide Teatri ja Musta Kasti koostöös esietendunud ooper «Carmen». Fotol ees Carmeni osatäitja Laura Niils, taga reas vasakult: Karl Edgar Tammi, Johannes Richard Sepping, Karl Robert Saaremäe ja Kirill Havanski. Foto: Gabriela Urm

Paide Teater tõi koostöös Musta Kastiga 26. novembril publiku ette Georges Bizet' maailmakuulsa «Carmeni». Peeter Volkonski, Paide Teatri ja Musta Kasti «Carmen» pöördub tagasi juurte juurde, pannes nii näitlejad kui publiku tundmatusse olukorda. Mis juhtub, kui ooperit esitavad draamanäitlejad, kellel puudub klassikalise laulu kool ja kellest mõned ei pea rangelt võttes viisigi?

Lavastuse tõid välja lavastaja Peeter Volkonski, kunstnik Iir Hermeliin, muusikajuht Ele Sonn, valguskunstnik Karolin Tamm, liikumisjuht Jaanika Tammaru, helitehnik Kenn-Eerik Kannike, Paide Teatri näitlejad Kirill Havanski, Johannes Richard Sepping, Joosep Uus ning Musta Kasti näitlejad Laura Niils, Kaarel Targo, Karl Robert Saaremäe, Birgit Landberg, Jaanika Tammaru, Kaija M Kalvet, Karl Edgar Tammi. Etendaja ja muusik on Kaarel Kuusk.

Rändtsirkuse trupp läheb Eesti peale rändama. Lisaks Paide Muusika - ja Teatrimajale saab lavastust sel sügisel näha ka Pärnus Endla teatris, Tallinnas Salme Kultuurikeskuses ja Tartus Vanemuise väikses majas.

Tagasi üles