Elektroonilise Muusika Seltsi loengus tutvustatakse helitöötlusprogrammi Renoise

Kultuuritoimetus
Copy
Helitöötlusprogramm Renoise.
Helitöötlusprogramm Renoise. Foto: promo

Neljapäeval, 3. detsembril algusega kell 19 Tallinna raamatupoes Puänt (Telliskivi 60a/1) toimuvas Eesti Elektroonilise Muusika Seltsi loengus teeb Mihkel Tomberg ülevaate «tracker’itest», täpsemalt Renoisest, millega kõige kõvemad breakcore produtsendid kasutavad muusika loomiseks.

Tracker on muusika loomise programm, milles komponeerimine, erinevalt teistest enimlevinud «DAWidest» (ProTools, Reaper, Ableton) toimub vertikaalselt. Sellist meetodit kasutasid esimesed digitaalmuusika tegemise keskkonnad. Kui omal ajal arvutimuusikat tegema hakati, kasutasid kõige kõvemad tegijad just tracker'eid. Loengus võetakse vaatluse alla Renoise, mis on tänapäeval üks arendatumaid ja võimekamaid omasuguste seas.

«Programmid, mida igapäevaselt kasutame, võivad muutuda üksluiseks ning takistada inspiratsiooni vaba voolu. See loeng on võimalus tulla välja oma mugavustsoonist ja proovida uut lähenemist,» kommenteerib loengu eestvedaja Mihkel Tomberg.

«Hoolimata sellest, et kasutan igapäevaselt täiesti teise loogikaga toimivat programmi Reaper, näen ma, kuidas Renoise loogikat tundes suudaksin ma teatud ägedaid nüansse luua palju kiiremini. Renoise hiilgab eelkõige random-funktsiooni olemasolu tõttu, mis võib vahepeal breakcore'i luues tekitada sektsioone, mida inimesed ei ole võimelised kirjutama,» lisab helirežissöör ja produtsent Karl «!!ii» Korts.

https://www.facebook.com/events/192040412468138/

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles