Lahkunud on ooperi- ja operetitäht Hans Miilberg

Kultuuritoimetus
Copy
Hans Miilberg
Hans Miilberg Foto: Estonia teater

Estonia teater annab kurbusega teada, et lahkunud on teatri kauaaegne solist Hans Miilberg (25. V 1945 – 02. XII 2020). Üle 40 aasta pikkust lauljateed jääb kaunistama 60 rolli, millest viimaseks jäi nimiosa lavastuses «Operetikuningas Imre Kálmán».

Pärnumaalt pärit Hans Miilberg lõpetas 1978. aastal Tallinna Riikliku Konservatooriumi, laulis aastail 1972–77 Eesti Raadio segakooris ning oli Estonia teatri koosseisuline solist aastail 1977–2006. Lisaks sellele esines kammer- ja estraadilauljana nii Eestis kui rahvusvahelistel lavadel, samuti tegi kaasa sõnalavastustes, filmides ja telelavastustes.

Miilbergi pikka ja säravasse rollinimistusse kuuluvad don Giovanni, krahv Almaviva, Papageno ja don Alfonso (Mozarti «Don Giovanni», «Figaro pulm», «Võluflööt» ja «Così fan tutte»), Poeet (Rossini «Türklane Itaalias»), Kapellmeister (Cimarosa «Kapellmeister»), Štšelkalov (Mussorgski «Boriss Godunov»), Buff (Mozarti «Teatridirektor»), Schaunard (Puccini «Boheem»), Mustafa Bei ja Aristide (Ábrahámi «Savoy ball»), Florimond (Kálmáni «Montmatre’i kannike«), Cliff (Kanderi «Kabaree»), van Gogh (Fridi «Van Goghi kirjad»), Lempelius (Tubina «Reigi õpetaja»), Zupán (Kálmáni «Krahvinna Mariza»), Kiir (Vinteri «Kevade»), kohtunik Aristide (Porteri «Can-can»), Peaminister ja Maître (Straussi «Viini veri»), Osgood Fielding ja Bienstock (Styne’i «Sugar»), Parun Zeta (Lehári «Lõbus lesk»), Josef Kuhbrot, Karl (Künneke «Onupoeg Bataaviast») jpm.

Hans Miilberg 2017. aastal ajakirjale Eesti Naine antud intervjuus: «Mul on piisavalt ilus minevik. Olen olnud teatris koos huvitavate näitlejatega, tõeliste isiksustega Estonia teatri kuldajal. See on ja jääb.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles