Tartu Folgiklubi külaliseks soome sõnavirtuoos Harri Rinne

Kultuuritoimetus
Copy
Harri Rinne
Harri Rinne Foto: Immo Mihkelson

Soome iseseisvuspäeva puhul on laupäeval, 5. detsembril kell 16 Tartu Folgiklubi külaliseks soome sõnavirtuoos Harri Rinne. Otsesaade läheb eetrisse Tampere Majast Tartus. Küsitleb Ants Johanson.

Tampere lähedalt Salost pärit Harri Mikael Rinne (1948) on muusik ja laulukirjutaja. Enim teatakse teda kauaaegse koostöö järgi armastatud soome laulja Mikko Alataloga (rohkem kui 600 laulu – rokki, kupleesid, rahvalikke- ja lastelaule), aga ka Juice Leskineniga. Tema ansamblid olid Coitus Int ja Välikausitakki – soomekeelse roki uuendajad ja eeskujud. Tampere Ülikoolis õppis Rinne ühiskonnateadust, hiljem on olnud Tampere linnavolikogu liige.

Harri Rinne on kirjutanud mitu raamatut: «Laulev revolutsioon – Eesti rokipõlvkonna ime», mis ilmus eestikeelsena 2008. aastal, «Lööklaulu väändemoment» laulukirjutamisest, romaani «Ei» ja raamatu Juice Leskinenist «Juice on – Juice off».

«Ja ükshetk tulid mängu Kassari ja Hiiumaa ja Eesti. Mis tasakesi hakkas huvitama rohkem kui kodumaa. Kõik tundus olevat õiges mõõdus – nii inimesed, loodus, kultuur kui ka keskkond. Tundsin ennast Hiiumaal kümme korda rohkem kodus kui Tamperes ja nii ükskord enam ära ei saanudki.»

Harri on abielus eestlannaga, ta osaleb aktiivselt saare kirevas kultuurielus, avastab fotoaparaadiga loodust ning on aktiivne Eesti ja Soome kultuurisilla ehitaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles