Digikultuuriaasta seminaril arutatakse voogteatri võimalusi Eestis

Kultuuritoimetus
Copy
Fotol kaader elektron.live Garage48 Hackatoni finaalist.
Fotol kaader elektron.live Garage48 Hackatoni finaalist. Foto: Garage48

11. detsembril kell 16.30–18.30 toimub “Digikultuuriaasta seminar: puuris või pilves – kas teater saab olla võrgus?” Kanuti Gildi SAAList teevad otseülekande ERRi veebiportaal, FB ja elektron.live.

Kevadine eriolukord ja ennenägematu teatriruumide sulgumine andis tõuke uue meediumi ehk voogteatri ellukutsumisele – tekkis võimalus viia online-etenduskunstid järgmisele tasemele. Oma ülevaatliku nägemuse sellest annavad Eesti etenduskunstivaldkonna praktikud Maike Lond, video- ja valguskunstnik Emer Värk ning Tallinna Linnateatri peakunstnik Kristjan Suits. Arutelu juhib digikultuuriaasta juht Martin Aadamsoo.

“Kas online-etenduskunst üldse on olemas? Ja kas online-etenduskunstidel on sisulist, isikulist ja tehnilist kapatsiteeti? Kas see toob kunsti juurde uut publikut ning uusi tegijaid ja mõtlejaid?” küsib kokkusaamisel Kanuti Gildi SAALi kunstiline juht Priit Raud.

Üks on kindel – digikultuur ei sünni ilma uute tehnoloogiliste lahendusteta. Kuidas uues meediumis eksperimenteerides leida nende ühendamiseks aga ühisosa? Nendele küsimustele otsis detsembri alguses vastuseid ka kahesuunaline voogedastusplatvorm eˉlektron, osaledes rahvusvahelisel Garage48 Hackathon’il, et leida oma tegevustele digitaalset, tehnoloogilist, füüsilist ja teaduslikku sünergiat. Millised uusi järeldusi, teadmisi ja võimalusi avas see uudne kogemus, räägib seminaril kunstirühmituse eˉlektron üks eestvedajatest Maike Lond.

Just nendele uutele ja huvitavatele teemadele kutsume seminaril osalejaid kaasa mõtlema ning oma arvamust avaldama, sest kultuuriministeerium on kuulutanud aasta 2020 digikultuuri teema-aastaks, mida veavad Eesti Rahvusraamatukogu, Eesti Rahvusringhääling, Eesti Filmi Instituut ning Muinsuskaitseamet.

Publik saab seminari otseülekandena vaadata:

ERRi veebiportaalist; 

elektron.live https://elektron.live/digiseminar;

Digikultuuri FB lehed https://www.facebook.com/elektron.art

https://www.facebook.com/digikultuur)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles