Draamateatris esiendub Semperi ja Ojasoo töö

Kultuuritoimetus
Copy
Hetk Ene-Liis Semperi ja Tiit Ojasoo lavastusest «Kuritöö ja karistus», fotol Raskolnikov (Ursel Tilk) ja Porfiri Petrovitš (Priit Võigemast).
Hetk Ene-Liis Semperi ja Tiit Ojasoo lavastusest «Kuritöö ja karistus», fotol Raskolnikov (Ursel Tilk) ja Porfiri Petrovitš (Priit Võigemast). Foto: Gabriela Urm.

Pühapäeval, 13. detsembril esietendub Eesti Draamateatri suures saalis Dostojevski «Kuritöö ja karistus» Ene-Liis Semperi ja Tiit Ojasoo lavastuses.

«Kuriteo? Missuguse kuriteo? See, et mina tapsin ilge, kahjuliku täi, liigkasuvõtja vanaeide, keda kellelegi vaja pole ja kelle tapmise eest nelikümmend pattu andeks antakse, kes imes vaestest elumahla, ning see peaks olema kuritegu?,»  prahvatab Raskolnikov. Intelligentsel, suure südame ja avara mõistusega tudengil on suured plaanid, mille teostamiseks sobib ka kahe inimese mõrv. Soov ennast kehtestada viib ta palavikuliste mõteteni, mis aina enam ja enam eksi kisuvad. Ja sellelt teelt ei suuda teda tagasi tuua ei põletav armastus ega ühiskond, sest kõik, kes Raskolnikovi ümbritsevad, on niisamuti palavikust haaratud.

Fjodor Dostojevski romaani on dramatiseerinud Ene-Liis Semper ja Tiit Ojasoo. Valgus- ja videokunstnik Petri Tuhkanen. Helilooja Jakob Juhkam. Tõlkinud A. H. Tammsaare. Osades Ursel Tilk, Hendrik Toompere, Priit Võigemast, Taavi Teplenkov, Hilje Murel, Marian Heinat, Uku Uusberg, Helena Lotman, Markus Luik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles