Siiri Sisask andis välja uue albumi

Kultuuritoimetus
Copy
Siiri Sisask, «Enese veerel».
Siiri Sisask, «Enese veerel». Foto: plaat

Ilmunud on Siiri Sisaski uus stuudioalbum pealkirjaga «Enese veerel». Albumit saab osta eksklusiivselt 311.ee veebipoest ning Siiri kontsertidelt. Peagi on uus muusika striimitav ka voogedastusplatvormidel.

Uuelt albumilt «Enese veerel» kuuleb nii Siiri Sisaski viimasel ajal loodud laule kui ka varem sahtlisse kirjutatud lugusid. «Need laulud on mõtisklused ja rännakud, adumused ja kannakinnitamised,» sõnab Siiri ise. Kui Siiri Sisaski 2016. aastal ilmunud kogumik «Kuristi kohal» oli vaid Uku Masingu luulele loodud, siis «Enese veerel» sisaldab enamalt jaolt ta enda luuletusi, ent ka tema sõprade – Ilmar Vananurme, Helvi Jürissoni ja Tarmo Omleri omi.

Siiri on selgituseks öelnud: «Eks kuristi kohal viibimine ole tegelikult sama nagu enese veerel, ainult sõnastuses peitubki erinevus. Kõik kokku loobki terviku, nagu kõik me olemegi kõigega seotud – meeldib see meile või mitte.»

Plaadilt leiab kuulaja muu seas ka loo pealkirjaga «Sellel õhtul», mis on uus versioon tuntud palast «Ma ei maga, ma ei söö». «See on üks mu esimestest klaveri saatel loodud lauludest, aastast 1992. Olin siis 24-aastane. Ehkki alguses oligi selle laulu nimi just «Sellel õhtul», sai ta tookordsete salvestuste järgselt teise nime – «Ma ei maga, ma ei söö». Lugu tabas kõrge lend ja seda mängiti raadiotes «söögi alla ja söögi peale». Ometi ei jõudnud laulu tegelik mõte vist minu liialt punkkabareeliku esituse tõttu kuulajale päriselt kohale. Nüüd on sellest loost sündinud uus versioon, millega püüan parandada vajakajäämisi ja esile seada laulu sõnad,» räägib Siiri.

Album on sündinud koostöös nimekate muusikutega:

Kristjan Kallas – löökpillid

Marek Talts – kitarr

Martin-Eero Kõressaar – bass

Siiri Sisask – klaver / vokaal

Albumi salvestas Peeter Salmela.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles