Raamatuletile jõudsid Vello Salo palved ja hommikumõtisklused

Aimar Altosaar
, toimetaja
Copy
Krutskimees ja preester Vello Salo.
Krutskimees ja preester Vello Salo. Foto: Toomas Huik

Kirjastus SEJS andis detsembris välja vaimulik  Vello Salo väikeste esseede kogumiku «Palved ja hommikumõtisklused».

Eelmisel aastal lahkunud katoliku vaimulik Vello Salo oli ka tuntud ajaloolase, literaadi, tõlkija ja kirjastajana. Tema mõju Eesti mõtteloo arengule pole võimalik üle hinnata. Kirjastus SEJS andis äsja välja Vello Salo palvete ja hommikumõtiskluste kogumiku, mis on esimene osa tema vaimse pärandi valikust ning mille publitseerimine jätkub tuleval aastal. Tema raamatute vaimse pärandi uurimist ja publitseerimist toetab Postimehe fond.

Kogumik kasvas välja suuremast raamatust, kuhu koondatakse Vello Salo seni avaldamata palved, mõtisklused ja pikemad kirjutised, kuid moodustab tervikliku ja kergesti loetava teose. Sellest leiame Vello Salo vaimulikud mõtisklused televisioonis ja raadios 1990ndatel ja 2000ndatel aastatel. Kogenud vaimulik on osanud lihtsas ja arusaadavas keeles pakkuda seletusi  meie igapäevase  elu küsimustele ning avada sügavaid seoseid inimloomuse ja igavikuliste väärtuste vahel. Vello Salo mõtetega tutvumine on tänavusel advendi- ja jõulude ajal kindlasti hingekosutuseks, kui meid ümbritseb koroona epideemia põhjustatud määramatus.

Raamatule on kirjutanud eessõna Viivi Luik, käsikirja koostas Ivar Tröner, toimetas Anu Saluäär ning kujundas Andres Tali.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles