Tartu põrandaaluse traadimuusika kogukond avaldas ühisalbumi

Kultuuritoimetus
Copy
«Tarbathian Fortress».
«Tarbathian Fortress». Foto: plaat

Tartu metal-kogukond on astunud järjekordse ajaloolise sammuga – üheksa black-, death- ja speed metal-bändi ühendasid jõud ning avaldasid koostöös plaadifirmaga Warnhorn Records 2020. aasta detsembris ühisalbumi «Tarbathian Fortress». Projektis osalenud bändid – Sküllfükk Satänik Slüts, Ulguränd, Ziegenhorn, Koffin, Igor Mortis, Swarn, Kaev, Langenu ja Form – panustasid igaüks albumisse uue seniavaldamata loo.

«Tarbathian Fortress» on ühtlasi hiljuti Tartus loodud plaadifirma Warhorn Recordsi esimene väljaanne. Firma esindaja ja projekti eestvedaja Kruxatori sõnul oli märgiline alustada oma tegevust just seda laadi kogumikuga: «Meie labeli peamine eesmärk on toetada underground-muusikat. Siinses metal-skeenes on ühtehoidev vaim ning bändid teevad tihedat koostööd. Tahtsime näidata, milline potentsiaal leidub selles iseenesest üsna väikeses linnas, ning teeme tööd selle nimel, et Eesti raskemuusika-ringkonnad oleksid maailmas laiemalt tuntud. Kogu albumi valmimisprotsess alates salvestamisest kuni plaaditiraaži tootmiseni toimus Tartus. Söandan öelda, et see album on unikaalne mitte vaid Eestis, vaid tõenäoliselt kogu maailmas».

Füüsiline plaat tuleb digipack-formaadis välja uue aasta jaanuaris ning seda võib osta Warnhorn Recordsi Bandcampi lehelt (warhorn.bandcamp.com).

Kogu album on tasuta kuulatav Youtube’is:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles