Lexsoul Dancemachine tegi oma aastast avalikult nähtava lühidokumentaali

Kultuuritoimetus
Copy
Lexsoul Dancemachine andis sõitva bussi katusel kontserdi.
Lexsoul Dancemachine andis sõitva bussi katusel kontserdi. Foto: Mihkel Maripuu

Pühapäeval, 20. detsembril esitles Eesti funk-soul muusika lipulaev Lexsoul Dancemachine Salme Kultuurimajas jõulukontserdi raames eluloolist lühidokumentaalfilmi «Can We Make It?». Ako Lehemetsa valmistatud 45-minutiline linateos kujutab bändi teekonda läbi keerulise 2020. aasta takistuste ja õnnestumiste. Tänasest on film avalik bändi Youtube'i lehel.

Film pakub unikaalset pilguheitu bändiliikmete ja asjaosaliste emotsioonidesse läbi aasta. Lava- ja kaadritaguseid videosid leidub nii Lääne-Virumaal toimunud bändilaagrist, kevadisi ärevusi trotsiva 3. stuudioalbumi «Lexplosion II» sünnist ning suvistest tipphetkedest. Muuhulgas räägitakse lähemalt Eesti esimese piirangutejärgse suurürituse korraldamisest ning läbi Tallinna sõitva bussi katusel kontserdi andmisest. Filmiga soovib bänd eelkõige avaldada tänu kõigile «Lexplosion II» teekonna osalistele, aga ka demonstreerida muusika ja loomingulisuse olulisust esialgu lootusetuna tunduvatel aegadel.

Lexsoul Dancemachine on kuueliikmeline energiast pakatav funk-bänd, mis tantsutab publikut oma hingestatud gruuvidega alates 2013. aastast. Bändi muusikas kohtuvad emotsioonid, mis sikutavad inspiratsiooni toorest ja tolmusest 70-ndate funkist ning teisalt ka meloodilisest 60-ndate soulist. Lexsoul Dancemachine avaldas oma debüütalbumi «Deus Lex Machina» aastal 2015, millele järgnes «Sunny Holiday In Lexico» aastal 2017.

Oma tegevuse jooksul on bänd tuuritanud mööda Euroopat, kaasa arvatud esinemised festivalidel nagu Positivus, Pori Jazz ja Imagina Funk Hispaanias. 2020. aasta maikuus ilmus Lexsoul’i värskeim stuudioalbum «Lexplosion II», mis on leidnud toetust nii kohalikus kui rahvusvahelises skenes. Muuhulgas teenis album bändile erisaate Craig Charles’i Funk and Soul Shows BBC 6 raadios, ning jõudis legendaarse raadiohääle personaalses aasta albumite edetabelis 5. Kohale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles