Eesti plaadifirma Warhorn Records avaldas Šoti bändi Death Kommander debüütalbumi

Kultuuritoimetus
Copy
Death Kommander andis 2021. aasta 1. jaanuaril välja oma esimese täispika albumi «Pro Patria Mori».
Death Kommander andis 2021. aasta 1. jaanuaril välja oma esimese täispika albumi «Pro Patria Mori». Foto: promo

Šotimaal Edinburghis asutatud ansambel Death Kommander andis 2021. aasta 1. jaanuaril välja oma esimese täispika albumi «Pro Patria Mori». Albumil astuvad üles ka kaks nimekat külalisesinejat: Patrick «Frugi» Hersche Šveitsi bändist Messiah ning Tony «Demolition Man» Dolan legendaarsest Suurbritannia kollektiivist Venom Inc.

«Pro Patria Mori» on kauaoodatud järg Death Kommanderi esimesele neljaloolisele EP-le «Summer Offensive ’18», mis võitis Euroopa death metal skeenes palju tähelepanu. Tänu sellele kutsuti bändi esinema paljudesse paikadesse, sealhulgas Londonisse ning Saksamaa festivalile Barther Metal Open Air. Kui koroonasituatsioon lubab, ootab Death Kommanderit 2021. aasta suvel ees kontsert ühel suurel Baltikumi festivalil, kuid täpsem info selle kohta ootab veel avalikustamist.

Death Kommander mängib vanakooli death metalit oma legendaarse iidoli Bolt Throweri eeskujul. Nende loomingut iseloomustab massiivsete aeglaste ja kiirete riffide vaheldumine, brutaalsesse heliseina lõikuvad meloodiad ja sügav vokaal, mis kõik teevad kokku täiusliku tukaloopimise muusika. Albumi lüürika kõneleb peaasjalikult I maailmasõja koledustest. Plaat valmis tõelises 2020. aastat iseloomustavas kaugtöö vaimus – kui pillid on sisse mängitud Šveitsis ja Šotimaal, siis vokaalid salvestati Tartus metal-rühmituse Pergerus ruumides. Albumi lõpetab Tony «Demolition Man» (Venom Inc.) sõnadega: «The bleak end of their story – Pro Patria Mori».

Plaati saab tellida Warhorn Recordsi Bandcampi lehe kaudu (warhorn.bandcamp.com), kogu album on tasuta kuulatav Youtube’is:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles