Haapsalu Linnagaleriis avatakse Mihkel Ilusa uus näitus

Kultuuritoimetus
Copy
Mihkel Ilusa teos näitusel «Selgitustööd».
Mihkel Ilusa teos näitusel «Selgitustööd». Foto: Haapsalu Linnagalerii

Alates 7. jaanuarist on Haapsalu Linnagaleriis avatud Mihkel Ilusa näitus «Selgitustööd». Näitus on pidevas uuenemises kogu lahtioleku aja ja kestab kuni 31. jaanuarini.

Mihkel Ilus ütleb ise oma näituse kohta järgmist:

«Näha saab mu uusi töid, mis valminud detsembri jooksul ja selle võrra tunnen, et need on tihedas kontaktis äsja kõigest üle käinud uute tõdemuste ja paratamatustega. Proovin omal kombel kirjeldada, kuidas seal, kus oleme harjunud tajuma pulssi, see hetkel puudub, aga teistpidi võib näilises tardumuses tajuda pinget ja näha ka liikumisvabadust. Võibolla on see näitus ka soov kirjeldada mingit sisemist rahutust, mis pakitud talve-vaikusesse. Tõenäolisem on pigem see, et ise ju tean, kes ja kuidas olen, aga dissonants välisega kasvab järjest räigemaks, sest vahel jääb tüütu mulje, et valitsus või ligimene või kes iganes veel kipuvad seda paremini teadma, kuidas olema peaksime. Selgitustöö seisnebki selles, et proovin kirjeldada, kuidas olla.

Sellel näitusel saavad maalidest absurdsed piketeerimisplakatid ja molbertitest moodustub kas paramilitaarne rühmitus, fanaatikute grupp, omaalgatuslik vastupanusalk, jutlustajad, vagatsejad või pagan teab mis veel...

Näitus avaneb kolmes peatükis, millest igale on antud aega kümme päeva.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles