Neljapäeval toimub EKA Design Showcase

Kultuuritoimetus
Copy
EKA Design Showcase.
EKA Design Showcase. Foto: Plakat

Neljapäeval, 14. jaanuaril juba neljandat aastat toimuv EKA Design Showcase ehk EKA Disaini- ja ettevõtluspäev toob avalikkuse ette EKA tudengite viimase aasta parimad koostööprojektid ettevõtete ja avaliku sektori organisatsioonidega. Tutvustatakse kokku viitteist värsket koostööprojekti meditsiinist moodulmajadeni ja jalatsitest jalgrattariieteni.

Disaini- ja ettevõtluspäev algab inspiratsioonikõnega Põhja-Eesti regionaalhaigla esindajalt Siiri Heinarult. Seejärel tulevad esitlusele EKA disaini- ja arhitektuuriteaduskonna ning Design & Technology Futures (TalTechi ja EKA ühisõppekava) tudengite poolt viimase aasta jooksul loodud uuenduslike toodete ja teenuste kontseptsioonid, prototüübid ja valmislahendused ettevõtetele ja organisatsioonidele, nagu PERH, Tuul, Naturewear, moomoo, Kidsmed jt. Sündmuse käigus kuulutatakse välja ka Viru x EKA Young Design Export Program auhinnaraha võitja.

Disaini- ja ettevõtluspäeva juhatab sisse EKA rektor Mart Kalm kell 14, misjärel kõneleb tervishoiu ja disaini suhtest teadus- ja arendusteenistuse spetsialist PERHis Siiri Heinaru. Koostööprojektide esitlusi modereerib EKA disainiteaduskonna dekaan Kristjan Mändmaa.

Esitletakse tootearendus- ja materjaliuuringut brändile KIRA; Hackathoni käigus elektrilisele tõukerattale Tuul tudengite loodud lisavarustuse ideid; rattariiete kujundust kohalikule rattarõivaste brändile moomoo; muutmoodulmajasid ehk Etnika moodulbangalot, modulaarset eesti maamaja ja modulaarset kortermaja; ning võrktehnoloogial põhinevat inhalaatorit lastele ja korduvkasutatava pakendi kontseptsiooni.

Järgmine fookus on EKA ja TalTech ühisõppekava disaini ja tehnoloogia tuleviku projektidel, mida modereerib Martin Pärn.

Esitletakse ülekaaluga võitlevate patsientide teenuseplatvormi BAST, mis valmistab ette ja võimestab neid oma elu teisendavaks üleminekuks; artriidihaigete võrgustikku KOOS, mis aitab neil leida kroonilise valuga toimetulemiseks parimaid strateegiaid; kaasahaaravat digitaalset mängu VÄGI, mis aitab kardioloogiapatsientidel monitoorida oma füüsilist aktiivsust ja parandada südame olukorda läbi terve rehabilitatsiooni teekonna; süsteemi Unoloop, mis propageerib pakendivaba tarbimist, toetades samas minimalistlikku elustiili jpm.

Sündmust kannab üle EKA TV, millest saab osa ka Facebook Live’ina. Lähem info sündmuse EKA Showcase Design 2021 Facebooki lehel ning EKA kodulehel. Kuulama oodatakse kõiki EKA praegusi ja tulevasi koostööpartnereid ning tulevikudisaini huvilisi. Eesti Kunstiakadeemia tänab oma partnereid ja sündmust finantseerib Euroopa Regionaalarengu Fond. Esitlused on eesti- ja inglisekeelsed, ilma tõlketa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles