Annely Peebo naaseb ooperilavale Vanemuise «Carmeni» nimiosas

Kultuuritoimetus
Copy
Annely Peebo
Annely Peebo Foto: Raigo Pajula

Sel hooajal saab Vanemuise ooperis «Carmen» näha ja kuulda esimest korda Eestis ooperirollis metsosopraneid Dara Savinovad ning Annely Peebot.

22. jaanuaril ja 6. veebruaril astub Carmeni rollis lavale Dara Savinova Rootsi Kuninglikust ooperist. Eestis sündinud Savinova on lõpetanud Salzburgi Mozarteumi ülikooli ning on laulnud peaosi Viini teatris Theater an der Wien, Detmoldi ooperis Saksamaal, Zürichi ooperis Šveitsis, Rootsi Kuninglikus ooperis, Versailles’ Kuninglikus ooperis ja mujal.

23. aprillil ja 2. mail laulab Carmeni osa Annely Peebo. Viini Muusika- ja Draamakunsti ülikooli lõpetanud Peebo on töötanud pikalt Viini Rahvusooperi solistina. Ta on soleerinud Milanos, Napolis, Genovas, Veronas, Cagliaris, Ravennas, Torinos, Helsingis, Viinis, Triestes, Pariisis, Caenis, Londonis ning teistes tuntud ooperimajades. Samuti teinud koostööd maailmakuulsate heliloojatega nii Eestist kui välismaalt.

Don José rolli esitab sel hooajal tenor Luc Robert, kes õppis laulmist Québeci konservatooriumis Montréalis Claudette Denysi ja Gabrielle Lavigne’i juures ning liitus Kanada ooperiteatri ooperistuudioga Torontos 2002. aastal. Uutena rollides on veel Micaëlana Kadri Kõrvek ja Sigrid Mutso.

Georges Bizet’ «Carmen» esietendus Vanemuises 22. aprillil 2015. Teose on lavale seadnud Giorgio Madia (Itaalia), lavastuse algne muusikajuht ja dirigent on Paul Mägi, dirigent Risto Joost, kunstnik Maarja Meeru ning videokunstnik Mikk-Mait Kivi. Lisaks nimetatud solistidele on „Carmenis“ laval Jānis Apeinis (Läti RO), Märt Jakobson, Karmen Puis, Pirjo Jonas, Taavi Tampuu, Simo Breede, Rasmus Kull, Jaan Willem Sibul. Kaasa teevad Vanemuise sümfooniaorkester, ooperikoor, balletitrupp ja balletikooli õpilased ning poistekoor.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles