Von Glehni Teater viib oma uuslavastuse esietenduse Tartusse

Kultuuritoimetus
Copy
Von Glehni Teatri lavastus «Tiit ja Tõnu», milles mängivad Tõnu Oja ja Tiit Sukk.
Von Glehni Teatri lavastus «Tiit ja Tõnu», milles mängivad Tõnu Oja ja Tiit Sukk. Foto: Von Glehni Teater

Von Glehni Teater toob uues kuues ja uute osatäitjatega välja Mart Kivastiku esimese näidendi «Peeter ja Erik» taaslavastuse «Tiit ja Tõnu», milles mängivad Tõnu Oja ja Tiit Sukk. Seoses piirangute pikenemisega Harjumaal planeeritud esietendus edasi ei lükku ning toimub Tallinna asemel Tartus Karlova Teatris 22. jaanuaril.

Tiit ja Tõnu kohtuvad Mart Kivastiku saatuse tahtel ühes pisikeses ühiselamu toas, kuhu nende universumi mõõtu egod, kaks kušetti ja kraanikauss peavad ära mahtuma. Mart Kivastik ise on öelnud, et näidend räägib kaduma läinud ajast, mida tagasi ei saa. «Kui juustu võid sa kapi tagant üles leida, siis kaotatud aega leida on juba raskem.» Nendel meestel pole kusagile kiiret. Võibolla istuvadki isolatsioonis ja püüavad mitte hulluks minna. Tiit ja Tõnu  on kahekesi ühetoalises korteris, praevad koos muna ja parandavad tooli, filosofeerivad ja teevad sporti, mängivad pilli ja libistavad veini.

Lavastusele on teinud muusikalise kujunduse helilooja ja näitleja Ardo Ran Varres. Originaalse lavakujunduse on loonud Pille Jänes.

Tiit ja Tõnu esietendub reedel, 22. jaanuaril algusega kell 19 Karlova Teatris (Tähe 66, Tartu). Järgnevad etendused 23. ja 24. jaanuaril Tartus ning 18., 19. ja 20. veebruaril Tallinnas Von Glehni Teatris.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles