Endlas esietendub lastelavastus Ernst Enno tekstidele

Kultuuritoimetus
Copy
Karin Tammaru ja Sander Rebane lavastuses «Üks rohutirts läks kõndima».
Karin Tammaru ja Sander Rebane lavastuses «Üks rohutirts läks kõndima». Foto: Priit Loog

23. jaanuaril esietendub Endla Teatri Ärklisaalis 2–7-aastastele lastele suunatud «Üks rohutirts läks kõndima», mis on inspireeritud Ernst Enno lasteluulest. Selle autorid on Ernst Enno kõrval Ott Kilusk ja Kaili Viidas. Lavastuses mängivad Karin Tammaru ja Sander Rebane. Järgmised etendused toimuvad 26. ja 28. jaanuaril, 2., 3., 13., 20. ja 23. veebruaril Endla Teatri Ärklisaalis.

«Väike vaataja peab ennast teatris hästi tundma, tal peab olema mugav ja soe, et saaks naerda ja kõige olulisem on, et ta lahkuks hea tuju ja uute mõtetega. Siis tahab ta teinegi kord meile külla tulla. Loodan siiralt, et ka last saatev lapsevanem leiab siit oma iva, naudib etendust koos lapsega ja teatrikülastusest saab nende ühine kogemus või tõdemus, et loovuse ja leidlikkuse aluseks on mäng,» kommenteerib lavastaja ja kunstnik Kaili Viidas.

«Uurides lavastuse tarbeks Ernst Enno elulugu, läks mulle väga südamesse tema suhe oma abikaasaga – lootustandva kunstniku Ellaga. Minu ees rullus lahti lugu täis armastust, romantikat ja teineteise mõistmist. Kuna üks neist oli luuletaja ja teine kunstnik, hakkaski minu peas elama fantaasiamäng, kuidas kusagil metsas kohtuvad üks poiss, kes kõik nähtu sõnadesse paneb ja üks tüdruk, kes kõik, mida näeb, üles joonistab. See on lugu üksteise ja ümbritseva märkamisest ja mõtestamisest. Sünnib lavastus, kus helist saab muusika, muusikast mäng ja mängust armastus. Armastus looduse ja teineteise vastu.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles