Sadamateatris esietendub grupitööna valminud draama unistamise kaduvast kunstist

Kultuuritoimetus
Copy
Sadamateatris esietendub unistamise kaduvat kunsti uuriv draama «Ulmlejad».
Sadamateatris esietendub unistamise kaduvat kunsti uuriv draama «Ulmlejad». Foto: Gabriela Urm

Neljapäeval, 28. jaanuaril kell 19 esietendub Sadamateatris unistamise kaduvat kunsti uuriv draama «Ulmlejad». Näitetruppi kuuluvad Reimo Sagor, Jaanus Tepomees, Veiko Porkanen ning Jaanus Nuutre, kes on loonud teksti, mille sidus kokku lavastusdramaturg Oliver Issak.

Unistamine on muutumas millekski, mis on vanamoodne ning tabu, või millekski, mis on naeruväärne. Natuke isegi keelatud, sest milleks unistada, kui töö vajab tegemist, laenud ja liisingud maksmist ning pere toitmist. See on reaalsus ja reaalsusega on vaja tegeleda, mitte unistada. Unistavad need, kes reaalsusega hakkama ei saa. Nõrgad. Saamatud. Läbikukkujad. Milleks ja kellele on vaja näidata oma nõrkusi? Milleks ja kellele on vaja unistamist?

Lisaks trupi ühistele improvisatsioonidele on lavastuses kasutatud Vanemuise teatri  unistamisteemalise küsitluse materjale. Küsitlus toimus 17. augustist 30. septembrini 2020 ning kogus üle 120 vastuse. Lavastusmeeskond tänab kõiki vastanuid, kes andsid seeläbi oma panuse lavastuse loomisse.

«Ulmlejate» lavastaja on Reimo Sagor, kunstnik Fey Piir, valguskunstnik Andres Sarv, muusikalised kujundajad Indrek Asukül ja Reimo Sagor.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles