Draakoni galeriis avatakse Laurentsiuse isikunäitus

Kultuuritoimetus
Copy
Pilt Laurentsiuse isikunäituselt «Ühe grupp».
Pilt Laurentsiuse isikunäituselt «Ühe grupp». Foto: Repro

Teisipäevast, 2. veebruarist on Draakoni galeriis avatud Laurentsiuse isikunäitus «Ühe grupp», mis jääb avatuks 20. veebruarini. Väljapanek on inspiratsiooni ammutanud Kanada loodusest. Autori sõnul on maalides loodus läbinud hulgaliselt erisuguseid filtreid. Tulemuseks on unenäolised maastikud varjatud mälusoppidest, peegeldused, tajunihked ja paras annus maalitehnilisi trikke ning tunne, nagu oleks tarbinud midagi kahtlast, aga samas head.

Laurentsius (1969) on õppinud aastatel 1987–1990 Tartu Ülikoolis kehakultuuri. Aastal 1996 lõpetas ta Eesti Kunstiakadeemia maali erialal ja aastal 1996 õppis Tallinna Pedagoogikaülikoolis inglise filoloogiat.

Laurentsiuse teosed ühendavad akadeemilise maali popkunstiga. Hinnates ühelt poolt klassikalist vaikelu Madalmaade 17. sajandi maalikoolkonna võtmes, on tema loomingut tihti seostatud ka kitši ja camp’iga. Laurentsius kasutab oskuslikult kitši leksikat ja tema teosed on ühtlasi kitši paroodiaks, võimendades rõõmuga kitši elemente maksimumini.

Teda on tunnustatud Eesti Maalikunstnike Liidu auhinna (1999), Konrad Mägi preemia (1999), Eesti Kultuurkapitali aastapreemia (2011) ja Kristjan Raua preemiaga (2014). Tema teosed kuuluvad Eesti Kunstimuuseumi, Tartu Kunstimuuseumi ja Turu Kunstimuuseumi kogudesse. Laurentsius on esinenud näitustel Euroopas ja USAs.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles