Sõltumatu Tantsu Lava alustab vestlussarja Sõltumatu Tantsu Arutelu

Kultuuritoimetus
Copy
Sõltumatu Tantsu Arutelu.
Sõltumatu Tantsu Arutelu. Foto: Mart Laul

2021. aasta kevadhooajal alusab STL arutelude sarjaga Sõltumatu Tantsu Arutelu, kuhu on kutsutud erinevate valdkondade eksperdid ja kaasamõtlejad. Arutelud lähtuvad uuslavastuste teemadest, ent ei piirdu etenduse analüüsi ega artist talk’iga. Pigem püütakse lavastustes avaldunud mõtteid edasi ja ümber mõeldes leida uusi vaatenurki ja üllatavaid lähenemisi.

Esimene arutelu toimub 4. veebruaril Liis Varese lavastuse «Sinust saab tantsija!» etenduse järel, teemaks «Hüpe tundmatusse». Mis saab siis kui küpses eas inimene, kellel on selja taga pikaaegne karjäär, otsustab teha kannapöörde? Ja hakkab näiteks ... tantsijaks? Mis tunne on hüpata tundmatusse, avastada uusi territooriume ja võtta kehastada uusi rolle? Olla jälle algaja, olla haavatav? Vestlusel osalevad karjäärinõustaja Tiina Saar-Veelmaa ja kodanikuaktivist Tarmo Jüristo. «Sinust saab tantsija!» etendused on mängukavas 3. ja 4. veebruaril kell 19.

Järgmine Sõltumatu Tantsu Arutelu toimub 18. märtsil ning on inspireeritud Rene Kösteri ja Carmel Kösteri alternatiiv-muusikalist «veenus.me». Arutlemisele tuleb kvääriidentiteet elus ja laval. Kõiki arutelusid modereerib kriitik, tõlkija ja kirjastaja Leenu Nigu.

«Nüüdistants toimub siin ja praegu – tantsija ei saa tantsida mujal kui käesolevas hetkes ja kõnetada oma kehaga praegust aega. Millest need kehad räägivad ja kuidas tänapäeva teemadega suhestuvad? Sellele püüamegi aruteludel jälile jõuda,» kommenteerib uut vestlussarja Leenu Nigu.

Sõltumatu Tantsu Lava 2021. aasta kevadhooaja programm toob lavale erinevate tantsu- ja liikumisstiilidega tegelevad etendajad. Laval näeb nii diskotantsijaid, postitantsijaid, balleti- ja flamenkotantsijaid kui ka kaasaegseid liikujaid. Lavastustes kasutatavad liikumiskultuurid kannavad nii ühiskondlikke kui poliitilisi sõnumeid, millele STL soovib tähelepanu osutada.

Sõltumatu Tantsu Lava (STL) on teater ja kaasaegse tantsukunsti platvorm Telliskivi loomelinnakus. STL keskendub liikumise ja kehaga tegelevate lavastuste väljatoomisele, mis kasutavad nüüdisetenduskunstile omast väljenduslaadi. Lisaks etendustele toimuvad STL-is töötoad, loomingulised ja uurimuslikud residentuurid, loengud, korraldatakse nüüdistantsu uute tulijate platvormi PREMIERE. STL on võtnud selge positsiooni Eesti nüüdistantsu arendaja ja valdkondliku eestkõnelejana. Koduleht: stl.ee

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles