Laupäeval toimub Avatud Klubide Päev

Kultuuritoimetus
Copy
Reigo Ahven ja jazziklubi Philly Joe's.
Reigo Ahven ja jazziklubi Philly Joe's. Foto: Madis Sinivee

Laupäeval, 6. veebruaril toimub neljandat korda rahvusvaheline [Open] Club Day, mil klubid ja kontserdipaigad üle kogu Euroopa avavad füüsiliselt või virtuaalselt oma uksed huvilistele. Sel aastal toimub piirangute tõttu üritus teistmoodi, kuid Eestist osaleb kontserdipaiku rohkem kui möödunud aastal.

[Open] Club Day päeva eesmärk on tutvustada klubide ja kontserdipaikade tegevust ja telgitaguseid ning rääkida nende mõjust ja tähtsusest kohalikule kultuurielule. Räägitakse, mis alusel valmib programm, kuidas töötavad heli- ja valgustehnikud; tutvustatakse töökohti; korraldatakse arutelusid ja töötubasid.

Üritusel osalevad sel aastal kuus kontserdipaika Tallinnast ja Tartust. Kavas on kaks arutelupaneeli, millest esimene toimub koostöös Alexela kontserdimajaga Erinevate Tubade Klubis ja kannab nime «Kriisid muusikaettevõtluses». Vestlust modereerib Jüri Muttika, kõnelevad Aivar Sirelpuu (Alexela Kontserdimaja), Anne Erm (Jazzkaar) ja Aarne Valmis (Hitivabrik). Sveta baaris toimub arutelu “Tallinna klubikultuuri minevik, olevik ja tulevik”, mida modereerivad Madleen Teetsov-Faulkner (Sveta baar, Helikopter) ja Kevin Park (Uus Laine), arutlevad Raul Saaremets (Sõru Saund, Mutant Disco, Porridge Bullet), Elena Natale (HALL), Rene Köster (Helikopter, Sveta Baar, BÄM!), Tanel Mütt (Kauplus Aasia, UNI, The Dark Side of The Moon), Siim Kask (Plastik) ja Mark Alexander Ummelas (Internet Cafe). Mõlemat aruteluringi kantakse üle virtuaalselt, piiratud hulgal inimestel on võimalik minna arutelusid kuulama ka kohapeale.

Ühtlasi avavad oma uksed jazzklubi Philly Joe's ja rokiklubid Barbar ning Tartu Rock & Roll Heaven – esimeses toimuvad Reigo Ahvena trummitunnid ning minikontserdid, kus esinevad klubi enda töötajad; Barbar ootab külla bände ning huvilisi, kes näevad end tuleviku koostöö partneritena; Tartu Rock & Roll Heaven viib läbi majatuuri, mille käigus tutvustatakse klubi ajalugu, igapäevategevusi ja hetkeolukorda.

Kavaga saab täpsemalt tutvuda Eesti muusikaettevõtete esindusorganisatsiooni Music Estonia kodulehe kaudu: https://musicestonia.eu/tegevused/sundmused/open-club-day

«Elava muusika jaoks katastroofiliselt halbadel aegadel tuleb klubidel koostööd teha ja leida kõikvõimalikke turvalisi võimalusi, et muusikud ja meie kuulajad teineteisele toeks saaksid olla ning sektor ei hääbuks,» kommenteerib [Open] Club Day olulisust Philly Joe’s jazzklubi tegevjuht Kaspar Tammist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles