Aasta raamatusõbra tiitli pälvis tänavu raamatupood Puänt

Kultuuritoimetus
Copy
Raamatupoe Puänt omanikud Elisa-Johanna Udde ja Triinu Kööba oma esinduskaupluse eelmises asukohas Tallinna vanalinnas. Praegu asub pood Telliskivi loomelinnakus.
Raamatupoe Puänt omanikud Elisa-Johanna Udde ja Triinu Kööba oma esinduskaupluse eelmises asukohas Tallinna vanalinnas. Praegu asub pood Telliskivi loomelinnakus. Foto: Tõnu Tunnel/Puänt

11. veebruaril kuulutas Eesti Kirjastuste Liit kaheksandat korda välja «Aasta raamatusõbra». Sel korral pälvis tiitli raamatupood Puänt raamatute südamega tutvustamise, noorte autorite toetamise ning kangelasliku püsimise eest heitlikel aegadel.

EKLi auhinda on välja antud alates 2014. aastast ja auhinnaga tunnustatakse kalendriaastal oma tegevusega kirjandus- ja kirjastamisvaldkonnas silma paistnud või sellele valdkonnale tähelepanu juhtinud isikut või organisatsiooni. Auhinnaks on aukiri, lisaks kingituseks igalt kirjastuste liidu liikmelt aasta parim /sobivaim raamat.

Varasemad tiitlisaajad:

2019 – Eesti Emakeeleõpetajate Selts tunnustust vääriva töö eest eesti keele õpetamisel ja uute raamatusõprade kasvatamisel.

2018 – Asta Trummel Kultuuriministeeriumist järjekindla pühendumuse eest maailmale eesti kirjanduse tutvustamisel ning Eesti peakülalise staatuse eest Londoni raamatumessil 2018.

2017 – Tauno Vahter kirjastamist tutvustavate artiklite avaldamise ja  sotsiaalmeediakampaania «Jälle raamat!» korraldamise eest.

2016 – Peeter Helme ja Urmas Vadi raamatuteemaliste saadete eest Eesti Rahvusringhäälingus.

2015 – Eesti Lastekirjanduse Keskus lastes raamatuarmastuse tekitamise eest.

2014 – Haapsalu Raamat hubase raamatupoe ja kohviku sümbioosi eest.

2013 – Kirjandusministeeriumi toimetus kirjanduse ja kirjastamisvaldkonna luubi all hoidmise eest.

Eesti Kirjastuste Liit on loodud 1991. aastal ja hetkel kuulub Liitu 27 liiget-kirjastust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles