Kunstnik Eva Mustonen alustas tööd WIELSi residentuuris

BNS
Copy
Kunstnik Eva Mustonen.
Kunstnik Eva Mustonen. Foto: Margus Ansu

Kaasaegse Kunsti Eesti Keskuse (KKEK) toel alustas kunstnik Eva Mustonen jaanuaris kuus kuud kestvat residentuurprogrammis Brüsseli mainekas kunstikeskuses WIELS.

Residentuur WIELSi kunstikeskuses Brüsselis on üks hinnatumaid omalaadseid programme Euroopas.

Kuuekuulise residentuuri eesmärk on eelkõige kunstniku erialane areng. Osalejatele korraldatakse töötubasid, vestlusringe ja arutelusid. Kunstniku kasutada on korter ja ateljee ning kultuuriministeeriumi toel maksab KKEK osalejatele igakuist stipendiumit.

1986. aastal sündinud Eva Mustonen on kunstnik, kes oma loomingus kombineerib tekstiilikunsti tehnikaid ja igapäevaseid esemeid, mille asetab ootamatusse keskkonda.

Tema magistritöö Eesti Kunstiakadeemias oli installatsioon, mille keskmes asetses plaksumaisi masin. Kogo galerii näitusel «Ämbliknaine» tegeles ta gobeläänikunsti traditsiooniga. Mustoneni teoseid saab vaadelda feministliku kunsti võtmes, mille puhul isiklikele lugudele võib omistada poliitilist kõnekust.

WIELSi residentuuri kandideerimise põhjusena nimetab Eva Mustonen soovi saada rohkem tagasisidet oma teostele. Residentuuris plaanib ta edasi töötada ideega kodust ning hirmudest ja ebakindlusest, mis on seotud pideva kolimise ja vabakutselise eluga.

2018. aastast alates on programmis osalenud Eesti kunstnikud Paul Kuimet, Jaanus Samma, Anna Škodenko, Tõnis Saadoja, Tanja Muravskaja ja Anu Vahtra. 2021. aasta teisel poolaastal osaleb residentuuris Ingel Vaikla. Kunstnikud valitakse välja avalikul konkursil.

Koostööd WIELSiga organiseerib Kaasaegse Kunsti Eesti Keskus ja rahastab kultuuriministeerium.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles