Suve alguses toimub Tallinna lauluväljakul retromaiguline CryptoFest

Kultuuritoimetus
Copy
Lena Katina
Lena Katina Foto: Diana Unt

Haddaway, Lena Katina t.A.T.u.-st, Virus! ja Shanon on esimesed kinnitatud artistid Eestis esmakordselt toimuvale muusikaüritusele CryptoFest. 6. juunil lauluväljakul toimuva festivali esinejate nimekiri täieneb peagi.

CryptoFest toimub ühepäevase festivali formaadis, kus muusika kõrval saab nautida sööke-jooke ja festivalimelu. Piletid on eelmüügis Piletilevis hinnaga 7 eurot. Esmakordselt Eesti kontserdiajaloos saab CryptoFestil maksevahendina kasutada ja kürptoraha Dagcoin. Festival toimub kella 13–23ni. Festivali alal on samuti avatud Baltimaade suurim Tivoli.

CryptoFesti peaesineja Haddaway on retrostaaride kuldvara ja oodatud esineja üle Euroopa. Tema 1993. aasta hitt «What Is Love» on ajastu üks suuremaid tunnuslaule. Ka tema «I Miss You» ja «Rock My Heart» on väga tuntud 1990ndate lemmiklood.

Kunagise šokeeriva duo t.A.T.u. punapäine liige Lena Katina on edukas ka oma soolokarjääris. Oma kunagisest duetipartnerist märksa harvemini Eestis esinenud Lena Katina andis 2019. aastal välja esimese venekeelse albumi «Mono», mis järgnes ingliskeelsele kauamängivale «This Is Who I Am».

1999. aastal kuulsaks saanud Virus! oli 2000ndatel aastatel slaavi riikides üks populaarsemaid bände nii kontsertlavadel kui tantsusaalides. Virus! on ka Eestis mitmeid kordi esinenud.  Esimese eesti artistina on CryptoFestile kinnitatud Shanon.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles