Tallinna vene muuseumis avatakse Vene teatri näitleja Daniil Zandbergi fotonäitus

Kultuuritoimetus
Copy
Töö Daniil Zandbergi polaroidfotode näituselt «Väikesed pildid suurtest näitlejatest».
Töö Daniil Zandbergi polaroidfotode näituselt «Väikesed pildid suurtest näitlejatest». Foto: Tallinna Vene muuseum

Kolmapäeval, 17. veebruaril avatakse Tallinna vene muuseumis (Pikk 29a) Vene teatri näitleja Daniil Zandbergi polaroidfotode näitus «Väikesed pildid suurtest näitlejatest», mida saab külastada augustini.

Näitusel on eksponeeritud Vene teatri näitlejate portreed, mis on tehtud polaroidkaameraga. Näitlejaid on pildistatud nende rollides. Väikestel piltidel on arvukate teatrietenduste tegelased, sealhulgas etendustest «Kaheksa armastavat naist», «Minu veetlev leedi» ja «Ruslan ja Ludmilla».

«Näitusel on nii nüüdisaegsete kaamerate kui ka juba pikemalt tootmisest maha võetud seadmetega tehtud polaroidfotosid,» kommenteerib Daniil Zandberg. «Siin on esitatud erinevaid polaroidtehnikaid: nii klassikalisi kui ka eksperimentaaltehnikas tehtud pilte.»

Üks näituse korraldajatest, Tallinna Linnamuuseumi õppedisainer Julia Kornejeva tõdeb, et Daniil Zandbergi näitus osutus väga kammerlikuks ja hubaseks. «Siia tahaks jääda kauemaks: võrrelda, uurida üksikasju, mõtiskleda. Kokku on näitusel eksponeeritud 100 portreed Vene teatri näitlejatest. Oleme loonud ka temaatilise fotonurga neile, kellele meeldib pildistada nii kaaslasi kui ennast,» lisab ta.

Näituse «Väikesed pildid suurtest näitlejatest» raames on kavas ka Daniil Zandbergi meistriklassid, aga seda juba siis, kui olukord lubab. Kõik huvilised saavad tutvuda polaroidfotograafia peensustega: millega tuleks arvestada ja kui palju selline hobi maksab. Meistriklasside toimumise kuupäevad leiab muuseumi kodulehelt niipea, kui ürituste korraldamine on taas kohane.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles