1. märtsi galeriis on avatud Hedi Jaansoo ja Kati Saaritsa näitus

Kultuuritoimetus
Copy
Hedi Jaansoo ja Kati Saaritsa näitus 1. märtsi galeriis.
Hedi Jaansoo ja Kati Saaritsa näitus 1. märtsi galeriis. Foto: 1. märtsi galerii

Alates 17. veebruarist resideeruvad 1. märtsi galeriis (Väike-Karja 12, Tallinn) Hedi Jaansoo ja Kati Saarits. Residentuuri jooksul on galerii vaateaknast möödujatel võimalik jälgida väljapaneku järk-järgulist kujunemist. Viimasel nädalavahetusel, 26.–28. veebruaril ootavad kunstnikud külastajaid galeriisse residentuuri tulemusega tutvuma.

Neid kahte kunstnikku, kelle jaoks on see esimene kord koos töötada, seob eelkõige huvi nii tarvilike kui ka tarbetute argiste objektide vastu. Mõlema loomingus on ühtviisi olulisel kohal vaikelulisus. Eelseisva ühise residentuuri jooksul käsitlevad nad näitust kui elamiseks sobivat keskkonda.

Hedi Jaansoo on kunstnik ja fotograaf, elab ja töötab Tallinnas. Ta on lõpetanud Eesti Kunstiakadeemia kaasaegse kunsti (MA, 2018) ja fotograafia (BA, 2014) eriala ning täiendanud end Bergeni Kunstiakadeemias (2012/2013). Ta töötab enamasti väikeste asjade, tunnetuste ja tundlikkustega. Viimane isikunäitus «Kõik on kohe mälestus ja väiksed kuldsed asjad põrandal» toimus Draakoni galeriis 2019. aastal. Praegu valmistab ta ette aprillis Hobusepea galeriis avanevat isikunäitust.

Kati Saarits on omandanud bakalaureusekraadi Eesti Kunstiakadeemias installatsiooni ja skulptuuri osakonnas ning olnud vahetusõpingutel Ljubljana ülikooli kunsti- ja disainiakadeemias. Hiljuti tegelenud oma loomingus eelkõige tarbe- ja kujutava kunsti vahealadega. Viimased näitused: «Jutukas mateeria» Kogo galeriis (2019, koos Nora Mertesega) ja «omavahel.oskustest» EKKMis (2018, kuraator koos Laura Põlluga).

1. märtsi galerii on ajutine kunstiruum Tallinna vanalinnas, mida iseloomustab nomaadlikkus, protsessipõhisus, ajutisus, taktikalised meediapraktikad ning vastandlikud mõistepaarid era vs. avalik ja pood vs. näitus. Kahe kuu jooksul toimub kunstiruumis neli väljapanekut, mille vahele jäävatel perioodidel kuvatakse poepinna vaateaknal erinevate kunstnike loodud ekraanisäästjaid.

Projektiruumi tööd toetavad Eesti Kultuurkapital, Rüki galerii, Valge Kuup, EKKM.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles