Helena Kochi uues lasteraamatus tegutsevad värvikad köögiviljad

Kultuuritoimetus
Copy
Helena Koch oma raamatuga «Kartuli kuningriik».
Helena Koch oma raamatuga «Kartuli kuningriik». Foto: Erakogu

Helena Kochi äsja ilmunud «Kartuli kuningriik» sisaldab humoorikaid ja fantaasiaküllaseid lugusid aedviljadest ning on tore lugemisvara koolieelikutele ja vanematelegi lastele, lapsevanematest rääkimata. «Kartuli kuningriik» on Helena Kochi kolmas lasteraamat. Sellele joonistas pildid Anne Pikkov ja raamatu andis välja Koolibri.

Helena Koch kirjutab raamatu sünniloost: «Mulle on alati meeldinud puu- ja juurviljad. Neid on nii maitse kui välimuse poolest väga erinevaid ja mulle valmistas suurt lõbu neile elu sisse puhuda ja mõelda, millised nad võiksid tegelastena olla. Ühel hetkel sai lugusid köögiviljadest nii palju, et neist sündis raamat. Loodan, et jutte uudishimulikust kõrvitsast, riiakast paprikast, humoorimeelega sibulast ja teistest aedviljadest on vähemalt sama lõbus lugeda kui neid oli kirjutada. Usun, et seda raamatut (ette-)lugedes võib lastel ja täiskaskavanutel tekkida ka mitmeid küsimusi, mille üle on vahva koos arutada.»

Raamatus tegutsevad köögiviljad erinevad üksteisest nii välimuse kui ka iseloomu poolest, nad tülitsevad ja lepivad, igatsevad ja pettuvad. Nagu ikka ühes korralikus aias, ei puudu sealt ka kartul, kes oma tarkuse ja tasakaaluka olekuga on justkui loodud valitsema. Jah, elu kartuli kuningriigis pole alati lihtne, aga kõiki neid värvikaid tegelasi ühendab suur unistus saada kord söödud!

Helena Koch (1989) töötab Eesti Lastekirjanduse Keskuses ning on õppinud kirjandusteadust Eestis ja Saksamaal. Varem on ta avaldanud lasteraamatud «Loomaaed lasteaias» (Päike ja Pilv, 2019) ja «Kõhu mäss» (Tammerraamat, 2020) ning jutte ajakirjades Täheke ja Hea Laps. Tema tegemisi saab jälgida Instagramis: @helenakochstories.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles