Hobusepea galeriis tuleb Ann Pajuvälja ja Misa Asanuma näitus

Kultuuritoimetus
Copy
Ann Pajuvälja ja Misa Asanuma ühisnäitus «Kevad ekspress».
Ann Pajuvälja ja Misa Asanuma ühisnäitus «Kevad ekspress». Foto: Hobusepea galerii

Neljapäevast, 25. veebruarist on Hobusepea galeriis avatud Ann Pajuvälja ja Misa Asanuma ühisnäitus «Kevad ekspress». Põimides omavahel joonistust, keraamikat, betoontooteid ja leidobjekte, moodustab väljapanek uitava jutustuse mujal olemise igatsusest ja fiktiivsete maailmade loomisest oma igapäeva. Näitus kutsub meelelisele kiirrännakule, milles on segunenud varem tajutud esemete ja nähtuste lohutav tuttavlikkus ning mõttekujutelmade mängulised stseenid. Näitus jääb avatuks 15. märtsini.

Ann Pajuväli (1990) on omandanud magistrikraadi graafika erialal Eesti Kunstiakadeemias. Kunstnik elab ja töötab Tallinnas. Oma praktikas kombineerib Pajuväli joonistust ja sellest välja kasvanud kolmemõõtmelisi objekte, luues erineva ruumilisusega kujutisi ja keskkondi. Abstraheerides reaalse maailma esemeid, kuid säilitades universaalsete vormide tuttavlikkuse, püüab ta mängida äratundmise ja tundmatuse piiril.

Misa Asanuma (1994) on Tallinnas resideeruv Jaapani kunstnik, kelle peamiste töövahendite hulka kuuluvad fotograafia, keraamika ja valmisesemed. Mistahes meediumi puhul asub Asanuma keskne fookus igapäevase lihtsal jälgimisel ja uuesti avastamisel. Kunstnik läheneb valitud objektidele ja kujutistele mänglevalt ja isegi banaalselt, et paljastada ebaõdusust, kummalisust ja vaevumärgatavat huumorit.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles