Ugalas esietendub dramatiseering Andrus Kasemaa romaanist

Kultuuritoimetus
Copy
Luule Komissarov, Terje Pennie, Oskar Punga, Garmen Tabor ja Kaie Mihkelson Ugala lavastuses «Leskede kadunud maailm».
Luule Komissarov, Terje Pennie, Oskar Punga, Garmen Tabor ja Kaie Mihkelson Ugala lavastuses «Leskede kadunud maailm». Foto: Gabriela Urm

Teisipäeval, 23. veebruaril esietendub Ugala teatri väikeses saalis Priit Põldma näidend «Leskede kadunud maailm». Lavastus tõukub Andrus Kasemaa samanimelisest debüütromaanist, mida on nimetatud ka etnograafiliseks proosapoeemiks. Teos ilmus 2012. aastal ja põhineb aastate jooksul peetud vestlustel autori kodukandi lesknaistega. «Leskede kadunud maailm» etendub lisaks Ugala teatrile ka Tallinnas KUMUs.

Lavastaja on Ringo Ramul, kunstnik Kristiina Põllu (Tartu Uus Teater), helilooja ja muusikaline kujundaja Jakob Juhkam, valguskunstnik Laura Maria Mäits ning videokunstnik on Margo Siimon. Mängivad Oskar Punga, Kaie Mihkelson (Eesti Draamateater), Terje Pennie, Garmen Tabor, Luule Komissarov ja Vilma Luik.

On 1990. aastate teine pool. Poiss loeb ajalehekuulutust ja sõidab nädalaks ajaks ühte rannakülla sotsiaaltööd tegema, et lihtsal viisil raha teenida. Kohale jõudes avastab ta, et külakese ainsaiks elanikeks on neli särtsakat leske ja üks sõnaaher vanatüdruk. Keegi neist ei soostu aga poisile ütlema, milles tema tööülesanded seisnevad. Leskede mälestused, kujutelmad ja unenäod moodustavad tiheda padriku, kus uustulnukal on päris võimatu orienteeruda. Pealtnäha kombekad prouad haaravad poisi oma veidrate, ennustamatute ja ohtlike mängude keerisesse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles