Teenetemärgi saaja Mari-Liis Lill: «Algul arvasin, et tehakse nalja»

Juhan Raud
, toimetaja
Copy
Mari-Liis Lill.
Mari-Liis Lill. Foto: Toomas Tatar

Tänavu pälvis Valgetähe V klassi ordeni näitleja ja lavastaja Mari-Liis Lill. Lill oli väga üllatunud: «Algul, kui hakkasid saabuma inimestelt sõnumid, siis arvasin et tehakse nalja. Ja kokkuvõttes meenutasin endale lugu naistest, kes saavad mingi autasu ja siis alati ütlevad, et «ei, mina ei ole seda küll väärt, teised on seda palju rohkem väärt» mis oli muidu küll see tunne, mis mul oli seda uudist lugedes. Ütlesin endale, et natukene tänulikkust ei tee paha.»

Ühtlasi valmistas näitlejale head meelt, et preemia tuli just selle presidendi käest. «Ma olen eriti rõõmus, et see oli president Kersti Kaljulaid, kes mu selle tunnustuse vääriliseks arvas. Ma pean temast väga lugu.»

Teenetemärk on Lillele oluline. «Mulle tundub et nende inimeste igapäevane töö, kes on selle tunnustuse saanud ja mida nad teevad väga erinevatel elualadel, ei jää ainult nende kildkondlikku ringi, vaid et presidendi arvates sellel on riigi tasandil ka laiem mõte,» ütles Lill ja lisas naerdes: «Hästi piinlik on seda enda kohta rääkida – ma räägin seda kõike praegu selles kontekstis, kus ma olen neid nimesid lehest lugenud ja nende üle rõõmustanud.»

Hetkel on liigub Lill taas proovisaali vahet: «Teen proove lavastusega, mis räägib lähisuhte vägivallast. See põhineb tõestisündinud lugudel ja kogutud intervjuudel ning aprilli lõpus esietendub Noorsooteatris.»

Kõigi teenetemärgi saajate nimekirja vaata siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles