Tallinna keskraamatukogu sulges ajutiselt kolm raamatukogu

Copy
Tallinna Keskraamatukogu.
Tallinna Keskraamatukogu. Foto: Egert Kamenik / Postimees

Keskraamatukogu sulges 1. märtsist kolm raamatukogu: keskraamatukogu peamaja, Paepealse ja Männiku raamatukogud. Raamatukogubuss marsruudil ei sõida. 

Laenatud teavikute tagastustähtajad pikendab raamatukogu jooksvalt ise ja viiviste arvestus on ajutiselt peatatud. Lisaks teatas keskraamatukogu, et Estonia puiesteel asuv peamaja on ajutiselt suletud koroonaviirusesse nakatunud töötaja haigestumise tõttu. 

Teised Tallinna keskraamatukogu teenindusüksused jätkavad teenuste osutamist, kuid koroonaviiruse leviku vähendamiseks piiratakse kohapealsete teenuste pakkumist. Raamatukogu soovitab lugejatel kodus olla ning kasutada e-raamatukogusid, kust leiab nii eestikeelset kirjandust kui ka võõrkeelseid audioraamatuid, e-raamatuid ja ajakirju ning muusikat.

Raamatukogudest kohapealt saab teavikuid laenata vaid ettetellimise teel ja kontaktivabalt. Tasulise teenusena on võimalik tellida raamatuid üle Eesti asuvatesse pakiautomaatidesse. Kõik raamatukogus kohapeal toimuvad üritused ja koolitused on tühistatud. Hädavajadusel saab osa raamatukogudes eelbroneeringuga kasutada 30 minutit päevas arvutit ja lugeda päevalehti.

Raamatukoguhoidjad vastavad nii telefoni kui e-kirja teel infopäringutele ning videosildade vahendusel on võimalik osaleda koolitustel ja raamatukogutundides. Raamatukoguhoidjad ootavad laste kõnesid, et neile videosildade või telefoni teel raamatuid ette lugeda. Kooliealistele pakutakse abi õppimisel ja mitmesuguseid põnevaid tegevusi Discordi vahendusel. Seeniorid on oodatud osalema Skype'i vestlusklubi kohtumistel, kuulama telefoni või Skype'i teel ajalehtede ettelugemist ja küsima nõu digiteemadel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles