e‾lektron korraldab etenduskunstide veebifestivali Made in Estonia Maraton

Kultuuritoimetus
Copy
Made in Estonia Maraton 2020.
Made in Estonia Maraton 2020. Foto: Joosep Pank

Lühivormide festival Made in Estonia Maraton tuleb, kuid nagu sellele (ja eelmisele) aastale kohane, veidi teistmoodi. 20. märtsil algusega kell 18 toimub Made in Estonia Maraton esmakordselt voogedastusena elektron.live platvormil. Made in Estonia maraton on alates 2006. aastast Kanuti Gildi SAALis toimuv etenduskunstide pidustus – kureerimata festival, millest kõik saavad osa võtta juhul, kui etteaste on loodud spetsiaalselt maratoni jaoks ning mahub lühiformaadi aja sisse.

Kunstnikke kutsutakse üles maratonil osalema kuni 7-minutiliste etenduskunstidest inspireeritud etteastetega, mis on loodud spetsiaalselt maratoni jaoks ning kõik etteasted toimuvad seekord ainult reaalajas.

See tähendab, et etteaste sooritavad kunstnikud kas koduste, stuudio või üldsegi puuduvate seinte vahel omades selleks ainult internetiühendust ja kaameraga arvutit. Lisaks on kõigil soovijatel võimalus kasutada Kanuti Gildi SAALi suure lava avarust, kus selle aasta tehniline meeskond aitab internetiülekandega. Kõik etteasted toimuvad reaalselt, päriselt, samaaegselt (võib-olla siiski paarikümne sekundilise hilinemisega) ürituse enda toimumise ajaga.

Vaatajatele pakutakse seekord võimalust lülituda pidustusega elektron.live digitaalsel platvormil, kus lisaks vaatemängule saab suhelda ka teiste vaatajate ja osalejatega eraldi selle jaoks loodud vestlustoas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles