Tallinn Music Week lükkub juunikuusse

Copy
Tallinn Music Weeki kontsert Von Krahlis 2020. aastal.
Tallinn Music Weeki kontsert Von Krahlis 2020. aastal. Foto: Raul Mee/Postimees Grupp/scanpix Baltics

Algselt mai alguses toimuma plaanitud muusika- ja linnafestival Tallinn Music Week (TMW) lükkub edasi. 

«Otsus kolida festival maist juunisse tugineb lootusele, et kehtestatud piirangud ja järk-järgult tõusev vaktsineeritute hulk loovad lähikuude jooksul kultuurisündmuste toimumiseks paremad ja turvalisemad tingimused,» selgitas festivali asutaja ja strateegiajuht Helen Sildna ja lisas, et kultuurisündmuste vastutustundlik toimumine on oluline kogu valdkonna taastumisprotsessile, majandusele ja ka inimeste vaimsele heaolule. «Pingutame koos selle nimel, et kultuuri taas avada!» ütles ta.

Tänavuse TMW kandvad teemad on taastumine ja terviklik ökosüsteem ning eritähelepanu pööratakse kohalikule muusikasektorile. Koostöös valdkondlike arendusorganisatsioonidega toimub 10. juunil TMW konverentsi raames Õpetajate Majas esimest korda Eesti muusikaturu fookuspäev. Päeva arutelude ja tegevuste keskmes on muusika- ja kultuurisektori ning sellega külgneva ettevõtlusmaastiku taastumine ja uuestisünd.

TMW rahvusvaheline muusikaprogramm keskendub seekord valdavalt Eesti ning Baltikumi ja Põhjamaade talendi esitlemisele. Muude riikide artiste kaasatakse programmi kevade jooksul vastavalt viirusolukorrale Eestis ja mujal Euroopas. 9.–13. juunil toimuval festivalil leiab esimest korda aset ka Eesti muusikaturu fookuspäev. 

Festival koosneb kolmest programmiosast: 10.–12. juunil erinevates klubides ja kontserdisaalides toimuvast muusikafestivalist ning muusika- ja loomevaldkonna konverentsist. Kogu festivaliperioodi vältel, 9.–13. juunini leiab üle linna aset päevane linnaprogramm kogu perele. Käesolevast nädalast on avatud TMW 2021 tunnuskujundusega uus veebileht ning festivali programm avalikustatakse järk-järgult märtsist maini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles