Autorite ühingut asub juhtima Mati Kaalep

Postimees
Copy
Eesti Autorite Ühingu üldkoosolek.
Eesti Autorite Ühingu üldkoosolek. Foto: Tairo Lutter

Üle 5000 muusika-, kujutava kunsti ja audiovisuaalteose autorit esindavat Eesti Autorite Ühingut asub juhtima Mati Kaalep.

Kaalepi sõnul on EAÜ ligi kolm aastakümmet andnud autoritele kindlustunde ja võimaluse tegeleda loominguga, seistes nende õiguste eest tugeva ja usaldusväärse partnerina. 

Ühingu juhatuse esimees Vaiko Eplik kinnitab, et järske muudatusi ei ole kavas: «Hetkel ei ole EAÜ-l plaani oma tegevuste portfelli mitte laiendada, kuivõrd pakkuda nii autoritele kui ka teoste kasutajatele mugavamat ja tõhusamat teenust.»

Kaalep siirdub EAÜsse riigikantselei Euroopa Liidu sekretariaadist. Varem kultuuriministeeriumi audiovisuaalnõunikuna ja advokaadibüroos TGS Baltic advokaadina töötanud Kaalepil on õigusteaduste bakalaureusekraad Tartu ülikoolist ning õiguse ja tehnoloogia magistrikraad Hollandi Tilburgi ülikoolist.

EAÜ põhitegevus on teoste kasutajatelt muusika-, kujutava kunsti ja audiovisuaalkunsti autoritele autoritasu vahendamine. EAÜ asutamisest 1993. aastast tegevjuhina tegutsenud Kalev Rattus siirdub pärast ametist lahkumist pensionile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles